...

Danssport Vlaanderen vervangt het vroegere Dansliga

dansligaDanssport Vlaanderen vervangt het vroegere Dansliga

Dansliga sportfederatie bestaat niet langer onder die naam. Vanaf nu heet de federatie: Danssport Vlaanderen. Die nieuwe naam werd, samen met het nieuwe logo, voorgesteld tijdens de plechtige opening van het nieuwe kantoor van de sportfederatie in Turnhout op 28 maart.

De naamsverandering is een gevolg van de evolutie die de federatie in de afgelopen 50 jaar heeft doorgemaakt. Dansliga is destijds ontstaan als een initiatief van politiecommissaris Vic Colebunders uit Beerse om jongeren (die nog niet binnen mochten in danscafés) de kans te geven om niet enkel te gaan dansen, maar om ineens ook stijlvol te leren dansen. Uit dat lokale initiatief is een sportfederatie gegroeid die, met meer dan 36000 leden, dans in heel Vlaanderen, in al haar vormen en voor alle leeftijden en profielen vertegenwoordigt en ondersteunt.

De naam Danssport Vlaanderen moet dus duidelijk weergeven waar de federatie voor staat: de danssport in al haar vormen ondersteunen en promoten in heel Vlaanderen. Het nieuwe logo moet die missie extra kracht bijzetten. Dat logo geeft enerzijds de dynamiek in dans weer en anderzijds verwijzen de cirkels naar de verschillende soorten van dans die samenkomen in Danssport Vlaanderen.

De naamsverandering kadert in een reeks initiatieven die de federatie neemt om de danssport in Vlaanderen nog meer te doen groeien. Zo is Danssport Vlaanderen bijvoorbeeld ook een project rond G-dans aan het opstarten om G-dans in Vlaanderen verder te ontwikkelen, door onder andere de lesgevers en clubs die interesse hebben in G-dans, opleiding en ondersteuning aan te bieden. Daarnaast zijn sinds dit dansseizoen bijvoorbeeld de wedstrijden disco, streetdance en showdance opgesplitst in een regio Oost- en West-Vlaanderen en een regio Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant. Dat maakt het voor de, vaak jonge, dansers gemakkelijker om deel te nemen aan wedstrijden: de wedstrijddagen zijn korter en de dansers kunnen dichter bij huis deelnemen.