10e Schlagerfestival 2015 te Hasselt van start!

1p Gisterenavond ging het 10e schlagerfstival van start in de Ethias Arena te Hasselt. Omstreeks 20.30u gaf Gene, presentator van dienst het startschot van de 10e editie. Sandra Kim samen met Luc Steno mochten de aftrap geven met bel me schrijf me een hit die ze ooit nog samen zongen en waarmee ze hier zeker en vast opnieuw scoorden. Terwijl ze zich verwijderden van het podium hoorden we reeds de accordeonklanken van Matthias Lens met Pretty Belinda.

Na de meezinger samen uit en samen thuis mocht hij Luc Steno nog begeleiden met hoe kan het anders? “Hij speelde accordeon”.

Daarna was het nogmaals de Beurt aan onze Waalse vriendin Sandra om haar grootste hit nog eens boven te halen en iedereen te laten meezingen op de tonen van J’aime la vie en om de boel helemaal te doen ontploffen sloot ze af met het overbekende Les lacs du Connemara. Spontaan kwamen de zakdoeken, boa’s, sjaals kortom alles waarmee gezwaaid of gezwierd kon worden werd bovengehaald.

Naar aanleiding vande 10e editie zijn er ook 10 verrassingsacts voorzien voor deze editie. Onder het motto ‘Kies je eigen Schlagerfestival-surprise’, heeft Vlaanderen de voorbije weken massaal gestemd voor de muzikale verrassingen. Elke voorstelling zijn er twee muzikale cadeautjes. “We slaan twee vliegen in één klap, want op het einde van het festival zullen er 10 liedjes gezongen zijn die nog nooit eerder te horen waren.

Dankzij de wisselende verrassingsmomenten krijgt elke festivalbezoeker een unieke voorstelling. Een leuk extra dus voor de mensen die meerdere malen naar Hasselt komen feestvieren, want zij worden extra verwend”, klinkt het bij de organisatie.

Op de eerste dag van Het Schlagerfestival kwam Jacques Vermeire zijn versie van de Tom Jones-klassieker ‘Delilah’ zingen en in het tweede nummer was hij plots zijn zonnebril ergens op een strand in Griekenland verloren. Ook Peter Van Laet (Mama’s Jasje) was van de partij met ‘Als de dag van toen’.

2pIemand die onmiddellijk opviel in het publiek alleen al door haar enthousiasme was de 20 jarige Ellen Mortelmans uit Lint (zie foto) die wonderwel alle liedjes van de diverse artiesten wist mee te zingen onder het goedkeurend oog van “la mama” en het moet gezegd haar enthousiasme sloeg ook over op andere bezoekers.

Geluk zit soms in een klein hoekje dat konden we gisteren zelf vaststellen. Christoff had de eer om voor de pauze de tent nogmaals in lichterlaaie te zetten met zijn bekendste hits wat resulteerde in spontane polonaises overal in de Arena.

Tijdens de pauze wisten de Romeo’s ons nog te vertellen dat dit het plezantste feestje van het jaar was en dat ze heel ontgoocheld zouden zijn moesten ze niet meer gevraagd worden voor het Schlagerfestival. Er wordt ook tijd gemaakt om de andere collega’s te ontmoeten want er wordt onder de artiesten afgesproken rond de middag zodat er ruimschoots tijd is voor een babbel met elkaar zo vertelde ons nog Gunter bijgevallen door Davy en Chris.

Ze wisten er ook nog aan toe te voegen dat het eigenlijk op het schlagerfestival van 2007 is geweest dat de trein van de Romeo’s definitief vertrok. Het is hun 8e keer op 10 edities dat ze op dit podium staan. Hier komen wij THUIS met de FAMILIE voegden ze er met een knipoog aan toe verwijzend naar de tv programma’s van één en VTM.

Van Jacques Vermeire mochten we vernemen dat hij voor aanvang niet echt stress had maar wel een gezonde spanning. Het grootste optreden dat hij ooit deed voor publiek samen met Luc Verschueren was voor 6000 aanwezigen in ‘t Kuipke te Gent. Nu ging het echter over 11.000 aanwezigen (dat is de capaciteit van de Ethias Arena) wat dus meer dan het dubbel is, maar Jacques bracht het er schitterend vanaf.

Iemand die er vanaf het begin al bij was en daar ook bijzonder fier op was is Willy sommers. Maar in tegenstelling tot de editie 2006 die hij mocht openen had hij vandaag de eer om het festival te sluiten na Tom Waes met dos cervezas.
(Onze reporter in gesprek met Willy Sommers.)

3p

Sam Gooris mocht het tweede gedeelte openen met zijn gras en zijn basketsloefkes.
En YvesSeghers vervolgde met zijn “Cafe de Zwaan, een beetje gay en publiekslieveling Ik schreeuw het van de daken” Daarna was er nog het optreden van de (voor de gelegenheid samengestelde) Lynn Sisters bestaande uit Trampo (Nathalie Meskens) en Zeppe (Tinne Embrechts) en de echte Laura Lynn die eerder op de avond al solo te zien was.

Nadien kwam het lang verwachte optreden van de Romeo’s. Die maakten van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe single “wat ze doet” aan het grote publiek voor te stellen. Dan kwamen alle artiesten nog éénmaal samen het podium op, om op het samen zingen van Dos cervezas afscheid te nemen van het publiek. Alweer een succesvolle schlagerfestivalavond werd hiermee afgesloten. Wij kijken alvast uit naar de 11e editie in 2016.

4p

Het Schlagerfestival 2015 met DJ Bjorn Verhoeven, Luc Steeno, Willy Sommers, Yves Segers, Matthias Lens, Sam Gooris, Sandra Kim, Gene Thomas, Laura Lynn & The Lynn Sisters, De Romeo’s, Christoff en Tom Waes kan je nog meemaken in de Ethias Arena te Hasselt. Zaterdag 28 maart, vrijdag 3 en zaterdag 4 april om 20.30 uur, en zondag 29 maart om 15.00 uur voor de laatste keer.

Drie voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht, maar late beslissers die er alsnog bij willen zijn op de feesteditie van Het Schlagerfestival 2015 (zeker doen!) kunnen nog kaarten bestellen voor de voorstelling op zondagmiddag 29 maart (15.00 uur) en vrijdag 3 april (20.30 uur) op www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (max. € 0,30/min).

Voor alle sfeerfoto’s bekijk onze Facebookpagina.

1 REACTIE

Comments are closed.