Opening toeristische kantoor in Aalst door Ben Weyts

ben weyts aalst

ben weyts aalstOpening toeristische kantoor in Aalst door Ben Weyts

Het kantoor werd gerealiseerd dank zij de steun van Toerisme Vlaanderen die 60% van de inrichtingskosten voor zijn rekening nam. Het gebouw werd ontworpen met de nadruk op transparantie en bij de inrichting werd heel veel zorg besteed aan toegankelijkheid: om het hoogteverschil binnenin te overwinnen kan gebruik gemaakt worden van trappen, een hellend vlak én een lift voor rolstoelgebruikers. Ook bij de keuzen van de folderrekken en de aanraakschermen werd aan hen gedacht.

Veel aandacht gaat ongetwijfeld naar de 360° bioscoop.
“Alle belangrijke evenementen van 2015 worden nog gefilmd met speciale camera’s om de bestaande beelden aan te vullen of te vervangen zodat de beleving in de bioscoop in de loop van dit jaar nog zal toenemen” aldus een trotse Mia De Brouwer, schepen van Toerisme.

“ We zijn nu heel zichtbaar in het centrum van onze stad aanwezig waardoor wij nog meer de toeristische troeven van Aalst, van regio, provincie én van Vlaanderen kunnen uitdragen”, zegt schepen De Brouwer. “In het vorige pand ontvingen wij in 2014 zowat 12 500 bezoekers. Met deze nieuwe accommodatie op de Hopmarkt kunnen we onze bezoekers voortaan nog professioneler ontvangen. We rekenen dan ook op een gevoelige stijging de komende jaren: niet door het kantoor op zich, maar door de producten die ons team Toerisme jaar na jaar met veel inzet en creativiteit ontwikkelt.” Zegt minister van Toerisme Ben Weyts over de nieuwe trots van de Aalsterse Dienst Toerisme: “Het toeristisch paviljoen op de Hopmarkt wordt het visitekaartje en de vitrine van Aalst: de vele troeven van de Ajuinenstad zullen er aantrekkelijk worden uitgestald. De Vlaamse Regering heeft 263.292 euro geïnvesteerd om de realisatie van het paviljoen mee mogelijk te maken, want Aalst heeft nog enorm veel toeristisch potentieel. Met dit fraaie project toont de Stad Aalst opnieuw lef en ambitie”