Kyotomobiel op bezoek in de Saviowijk.

Deze ochtend deed de Kyotomobiel voor het eerst de Savio-wijk te Dilbeek aan. De Kyotomobiel is een samenwerking tussen 15 gemeenten waaronder Gooik, Beersel, Dilbeek en de stad Halle. ook Eandis En Infrax ondersteunen dit initiatief. Dit project kan mede uitgevoerd worden dankzij de financiële ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant.

In deze mobiel kan u terecht voor meer informatie over duurzaam bouwen en verbouwen. U kan er ook terecht om een afspraak te maken voor het opstarten van een individuele energiebegeleiding. Concreet komen deze mensen op afspraak langs om visueel of met een thermografische camera de woning te onderzoeken op de huidige energiesituatie.
Vervolgens maken ze een besparingsrapport waarin we nagaan welke energierenovaties mogelijk zijn in de woning.

Alle opties voor isolatie, zonne-energie en verwarmingsketels worden bekeken. Daarna wordt er een berekening gemaakt van wat u kan besparen met deze renovaties. Tegelijkertijd organiseren ze ook een samenaankoopactie voor deze energierenovaties op wijkniveau. Hierbij brengen ze de mensen ook direct in contact met enkele lokale aannemers die binnen de samenaankoopactie geselecteerd zijn om deze renovaties op een kwalitatieve manier en tegen een scherpe prijs uit te voeren. Deze uitvoering wordt ook door deze mensen opgevolgd.
Image00003
Op de informatie-avonden die reeds doorgingen vanaf oktober kan u terecht voor meer informatie over dak-, zoldervloer, muurisolatie en hoogrendementsbeglazing en nieuwe ramen. Per gemeente wordt er 1 informatiemoment over één van deze onderwerpen georganiseerd. U kan kiezen welke informatiemomenten U het best past/passen.

De woonconsulenten geven meer informatie over premies en andere ondersteuningen voor energierenovaties en de technische deskundigen van het steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant gaan in op de meer technische aspecten. Deze informatiemomenten worden mee ondersteund door de gemeente en de netbeheerders Infrax en Eandis.
Image00002
De consulent die ons te woord stond in savio was Bruno Moens (zie foto) die ons ook nog wist te vertellen dat je in de namiddag steeds terecht kan voor onder andere een prijsvergelijking van Uw gas en Elektriciteitsfactuur en gaan ze samen na of er geen goedkopere leverancier kan gevonden worden. De Kyotomobiel blijft nog staan in het Savio tot 1 mei en keert dan nog terug vanaf 2 tot 30 Oktober 2015. Je vindt de Kyotomobiel in Savio op de parking en is open op ma-di van 13u tot 17u en do. van 13u tot 20u. een bezoek loont zeker en vast de moeite! Let op! Tijdens vakanties gesloten!!!
Image00005
contact: [email protected] of mobiel 0473/74.32.35 webstek: www.kyotoinhetpajottenland.be