Facelift voor Festival van de Ambiance

Festival van de Ambiance
Christoff, Willy Sommers, 2 Fabiola, Yves Segers, Lindsay, Sasha & Davy en Ward zijn van de partij !

Op zaterdag 5 december vindt in ’t Kuipke in Gent de 5de editie plaats van het Festival van de Ambiance. Organisator Benelive Entertainment – die het festival vorig jaar overnam – drukt dit jaar z’n stempel met een moderne look and feel, een sterk gevarieerd muzikaal programma, aangepaste VIP formules en een vernieuwde presentatiestijl. Met de komst van Sasha & Davy, Christoff, Yves Segers, Lindsay, Willy Sommers, Ward en 2 Fabiola is nu al duidelijk dat het een topeditie wordt, en dat terwijl de affiche nog lang niet compleet is. Tickets kunnen besteld worden via www.festivalvandeambiance.be

Heel wat Gentenaars hebben niet alleen een sterke band met de Gentse Feesten, maar kijken ondertussen ook elk jaar reikhalzend uit naar het Festival van de Ambiance. “Het Festival van de Ambiance is de voorbije jaren uitgegroeid tot een sterk verhaal en wordt inmiddels ook geassocieerd met ’t Kuipke, bijna net zoals de Gentse Zesdaagse”, klinkt het bij de organisatie.

Nieuw imago

Warme kleuren, fonkelende sterren en een opvallend 3D logo, maken de vernieuwingsoperatie van het Festival van de Ambiance meteen duidelijk. “Na vier jaar dezelfde stijl te hebben gebruikt, was dit het ideale moment om het logo en de huisstijl van het festival eens onder handen te nemen”, zegt woordvoerder Kurt Frederickx. “We hebben gekozen voor een frisse en moderne look, die een heel breed publiek kan aanspreken.”

Eigentijds

De nieuwe wind die er waait bij het Festival van de Ambiance wordt ook doorgetrokken in de muzikale programmatie en de omkadering. Zo wordt er voor de komende editie bewust gekozen voor een offstage presentatie én werden de VIP formules voor de meerwaarde(be)zoekers grondig herwerkt.

Vaste waarden

Aan het feestconcept van het Festival van de Ambiance wordt echter niet geraakt. Het blijft de bedoeling dat de artiesten hun grootste hits zingen en dat het publiek ongegeneerd kan feesten, inhaken en verbroederen in de spontane polonaises, die inmiddels een traditie zijn geworden op het festival. De komst van Willy Sommers, Christoff, Yves Segers en Lindsay maakt dit al meteen duidelijk.

Daarnaast wordt het ook uitkijken naar de komst van Sasha & Davy. Naast zijn vocale bijdrage aan De Romeo’s, zingt Davy ook aan de zijde van z’n vrouw Sasha Rosen. Het koppel bracht inmiddels al twee succesvolle albums uit (‘Onafscheidelijk’ en ‘Wij zijn één’) en met uptempo songs en liedjes afkomstig uit hun op stapel staande Italiaanse album, zullen ze Gent moeiteloos veroveren.

2 Fabiola

Het handelsmerk van Festival van de Ambiance is en blijft ambiance in de breedste zin van het woord. Veel meer dan te mikken op puur schlager, ligt het accent op fun en feesten voor een breed publiek. Dat wordt nog eens geaccentueerd met 2 Fabiola op de affiche. Met een kanjer van een hit zetten Pat Krimson en Loredana de nieuwe 2 Fabiola stevig op de muzikale kaart: ‘She’s After My Piano’ is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle oorwurmen van het laatste decennium. Maar er zitten nog meer hits in de grote 2 Fabiola-valies: ‘Play This Song’, ‘Lift You Up’, ‘Freak Out’, ‘I’m On Fire’,… Stuk voor stuk kleppers die voor een gegarandeerde party zorgen.

Om het feest helemaal compleet te maken, werd ook een DJ set van Ward aan de line-up voor 2015 toegevoegd. Ward (bij velen bekend als de “resident deejay” op I love the 90’s) speelt als allround deejay op heel wat festivals in binnen- en buitenland. Hij zal op het Festival van de Ambiance zorgen voor de aangepaste sfeer- en party muziek, en de menigte oppeppen en laten genieten van een waanzinnige avond.

Het Festival van de Ambiance vindt plaats op zaterdag 5 december in ’t Kuipke in Gent, met optredens van Willy Sommers, Christoff, Yves Segers, Lindsay, Ward en 2 Fabiola. Binnenkort worden er nog meer namen bekendgemaakt. Tickets kunnen gereserveerd worden via www.festivalvandeambiance.be