Groot evenement voor zonsverduistering in Aalst

zonGroot evenement voor zonsverduistering in Aalst.

Op 20 maart 2015 is er een gedeeltelijke zonsverduistering waar te nemen in België. 80 studenten Lager onderwijs van de Odisee hogeschool geven les over de eclips in lagere scholen in de regio. Samen met de leerlingen nemen zij het verschijnsel waar. De les kan door iedereen gratis gedownload worden via www.odisee.be/eclips.

Op de parking van de hogeschool is er van 09u30 tot 11u30 een infomarkt over de zonne-eclips. De uitleg wordt voorzien door de opleidingen Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Verpleegkunde, Elektromechanica en de Sterrenkundige vereniging Murzim. Je kunt naar licht kijken met een spectroscoop, leren hoe je je tegen de zon kunt beschermen en hoe melanomen ontstaan, praktische proefjes over zonne-energie doen,…
Er zijn ook professionele telescopen om het verschijnsel waar te nemen.

Odisee in Aalst schafte 1000 eclipsbrilletjes aan zodat alle studenten op een veilige manier de zonsverduistering kunnen waarnemen. De hogeschool stelt het evenement ook open voor iedereen die eens door een telescoop de zonsverduistering wilt zien, niet in het bezit is van een eclips brilletje en meer uitleg wil. Om praktische redenen staat het evenement open voor individuen en niet voor groepen.

Praktisch:

Vrijdag 20 maart 2015

9u30 – 11u30

Locatie 1: Odisee hogeschool, Kwalestraat 154, 9320 Aalst

Locatie 2: Lagere school Sint Jozefscollege, Capucienenlaan 95, 9300 Aalst