Nacht van de Geschiedenis in Schellebelle

landbouw13de Nacht van de Geschiedenis in Schellebelle, rond het thema Landbouw

Op dinsdag 24 maart 2015 organiseert het Davidsfonds Schellebelle voor het dertiende jaar op rij de Nacht van de Geschiedenis. Het thema is ditmaal : landbouw. In zijn uiteenzetting zal Paul Vossen de parallel trekken tussen 100 jaar landbouwevolutie in Vlaanderen en 100 jaar landbouwontwikkeling in Burundi. Terwijl deze vergelijking enerzijds verrassende herkenningspunten oplevert, zal ze anderzijds ook zeer ontnuchterend werken.

Er is ook een kleine tentoonstelling voorzien van landbouwproducten uit Burundi: een slaapmat uit sisal, kransen van palmnoten, schilderijtjes uit bananen blad, een boekentas uit houtschors, miniatuurfietsjes van maïsblad, een lampenkap van riet, een kerststal uit stro, katoenen panjes, enz.
Schellebellenaar Paul Vossen is momenteel Raadgever Plattelandsontwikkeling voor de Europese Unie in Burundi, met standplaats Bujumbura, en is als dusdanig uitstekend geplaatst om ons in dit onderwerp in te wijden. Voordien heeft hij voor de Europese Commissie ook al opdrachten vervuld in Niger en Botswana.

Organisatie: Davidsfonds Schellebelle
Wanneer: dinsdag 24 maart om 20 uur
Waar: zaal Parochiehuis ’t Veer, Hoogstraat 2 te Schellebelle.
Toegangsprijs: € 5.00 (€ 3.00 voor de houders van een Davidsfonds Cultuurkaart)
Info: Marc Moens: 09 369 63 25; [email protected]
Website: www.schellebelle.davidsfonds.be