Wieze wuift Andy Borg en Musikantenstadl uit

Roland HermansWieze wuift Andy Borg en Musikantenstadl uit !

Zondagmiddag liepen de Oktoberhallen in Wieze vol voor Musikantenstadl Live. Voor de 2de maal was het beroemde Oostenrijkse televisieprogramma te gast in ons land. Het werd een dubbel emotionele middag, want na 17 concerten – verspreid over 8 weken in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland – werd er niet alleen in ons land een punt gezet achter deze tour, Musikantenstadl Live zwaaide ook gastheer en presentator Andy Borg uit.

Officieel neemt Borg op 28 maart afscheid van Musikantenstadl tijdens de live tv-show, maar op het podium werd hij gisteren alvast – na een carrière van negen jaar – feestelijk in de bloemetjes gezet. Het afscheid van Borg én het feit dat het meteen ook het laatste concert was van deze tour, zorgden voor een extra uitgelaten sfeer bij de muzikanten en artiesten.

Het gerenommeerde Otti Bauer Orkest zorgde voor uitstekende begeleiding van de zingende accordeoniste Melissa Naschenweng. Het jong springende geweld van party-schlagerband Dorfrocker werd keurig afgewisseld met de doortochten van Patrick Lindner. Een bijzonder moment was ook de aanwezigheid van Dana Winner en Frank Galan. Tien jaar geleden hadden ze beiden een grote hit in de Duitstalige landen met ‘Immer, Immer, Wieder’. Het succesduet zorgde ervoor dat ze beiden ook meermaals werden uitgenodigd in Musikantenstadl Live.

Andy Borg kondigde hen beiden enthousiast aan en het publiek trakteerde Frank en Dana na afloop op een warm applaus. Vele duizenden glunderende Stadlbezoekers vertrokken – na drie uur show – nagenietend huiswaarts, met de vurige hoop dat ze in de toekomst nog eens kunnen en mogen genieten van hun favoriete artiesten.