Vrouwen verwend tijdens de Apero National

bierVrouwen verwend tijdens de Apero National

Aan de vooravond van vrouwendag, houden de Belgische Brouwers en VLAM hun allereerste Apero National . In meer dan 600 horecazaken worden alle vrouwen getrakteerd op een biertje. Enkele vrouwelijke politici en bierkenners trokken de Apero National op gang in café Le roi des Belges in Brussel.

Gratis biertje volgens ieders smaak
Op de avond voor vrouwendag (traditioneel op 8 maart) trakteren meer dan 600 horecazaken in heel het land elke vrouw op een Belgisch biertje. Op zaterdag 7 maart tussen 18u30 en 19u30 houden ze samen voor de eerste keer een Apero National . Met dit verwenmoment benadrukken de initiatiefnemers, de Belgische Brouwers en VLAM de verscheidenheid aan Belgische bieren. De vrouwen zullen keuze hebben uit verschillende biertypes. Uiteraard zijn mannen ook graag geziene gasten op de Apero National .

Smaakwijzer
De Belgische bieren staan bekend om hun diversiteit aan smaken. Om vrouwen te helpen hun voorkeur te ontdekken, is er de smaakwijzer. Deze handige schijf vertaalt smaakvoorkeuren naar types van bieren. Enkele vrouwelijke bierkenners deden de proef op de som bij minister Galant en staatssecretaris Sleurs in café Le roi des Belges in Brussel.

Minister Jacqueline Galant, Federaal minister van Mobiliteit, over Apero National :
“Ik hou van feesten. Ik geef toe dat ik niet snel voor bier kies maar vandaag ga ik het toch eens proeven… Maar als ik rijd, drink ik geen alcohol. Iedereen zou zich trouwens de vraag moeten stellen alvorens in de wagen te stappen: en hoe ga jij bobben?”

Staatssecretaris Elke Sleurs, Staatssecretaris bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Bestrijding van de fiscale fraude en Wetenschapsbeleid, over Apero National :
“Het horecagebeuren heeft binnen onze bourgondische cultuur een heel mooie en sociale dimensie. Onze horeca brengt mensen bij elkaar en is de uitgelezen plaats om te genieten van topproducten van eigen bodem. We mogen trots zijn op onze Belgische bieren, die tot de wereldtop behoren. Althans, dat bevestigen mij de bierliefhebsters in mijn omgeving. Zelf drink ik geen alcohol maar op de vooravond van de Internationale Vrouwendag hef ik graag mee het glas en ben ik principieel eens geen BOB. Dat laten we deze keer met plezier aan de mannen over. “