Maandag start de allerlaatste fase aan Den Dollar

Ninove – Werken ‘Den Dollar’ bijna afgerond. *De heraanleg van de zuidzijde van de Brakelsesteenweg (N8) tussen de Aardeweg en de Q8 is afgerond.

Op maandag 9 maart 2015 start de allerlaatste fase van de werken. Vanaf dan werkt de aannemer op de noordzijde
van de Brakelsesteenweg. Het einde van de werken is voorzien voor eind juni 2015. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.*

Na de herinrichting van het kruispunt “Den Dollar” en de Albertlaan zet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook de Brakelsesteenweg op punt. Om de hinder te beperken, is de heraanleg van de Brakelsesteenweg (N8) tussen de Aardeweg en de Q8 opgedeeld in twee deelfasen. Fase 6a (zuidzijde) is ruim één maand vroeger afgerond dan voorzien.

*Fase 6B*

In de laatste fase legt de aannemer een gescheiden riolering, een nieuw wegdek en een nieuw fiets- en voetpad aan langs de zuidzijde van de
Brakelsesteenweg (zijde Bovenhoekstraat). De start van deze deelfase is voorzien op maandag 9 maart. Het einde van de werken is voorzien voor eind juni 2015. Bij slecht weer, kan de planning wijzigen.

*Verkeerssituatie (zie kaartjes als bijlage)*

Ook tijdens de laatste fase blijft het kruispunt “Den Dollar” open voor het lokaal verkeer. Het verkeer richting Brakel volgt de bestaande omleiding
via de Outerstraat, de Kerkhofstraat en de Ziekhuizenstraat richting de Brakelsesteenweg. Het éénrichtingsverkeer in de Outerstraat en de Kerkhofstraat richting Brakel blijft van kracht. Wie van Brakel komt kan via de N8 en het verkeerseiland alle richtingen uit.

De Bovenhoekstraat zal voor de duur van deze fase afgesloten zijn ter hoogte van de Brakelsesteenweg. De Aardeweg is wel terug open voor het verkeer. Vanuit de Aardeweg kan je rechtsaf richting het vernieuwde verkeerseiland.

Zwaar verkeer (+3,5 ton) volgt net zoals in de voorgaande fases de omleiding via de Expresweg (N28-N45), het kruispunt Albatros en de Geraardbergsesteenweg (N460).

Het fietsverkeer wordt enkel nog omgeleid richting Brakel. Zij volgen, net zoals het autoverkeer, de route via de Outerstraat, Kerkhofstraat en
Ziekhuizenstraat.

De fietsers vanuit Brakel rijden via het nieuwe fietspad langs de N8.

dollar

dollar 1

dollar 2