Apassionata voor de tiende keer naar Antwerpen

0
1119

apassionataMAGISCHE ONTMOETINGEN tijdens Apassionata met het nieuwste spektakel ‘Het Gouden Spoor’

Apassionata, Europa’s succesvolste live-entertainmentshow met paarden, komt voor de tiende keer naar Antwerpen. Tijdens de paasvakantie, op zaterdag 11 en zondag 12 april, genieten jong en oud in het Sportpaleis van het nieuwste spektakel ‘Het Gouden Spoor’.

‘Het Gouden Spoor’ ging begin november in première in het Duitse Riesa en is tot juni op tournee. In dertig Europese steden worden een halfmiljoen bezoekers verwacht. Op het eind van de tournee zal APASSIONATA net geen 7 miljoen toeschouwers hebben bereikt in zijn 12-jarige geschiedenis.

Ook in Antwerpen zullen weer vele tienduizenden paardenliefhebbers genieten van ruiterkunst op topniveau, de mooiste paardenrassen bewonderen en deelgenoot zijn van de magie tussen mens en paard.

In deze nieuwe show nodigt APASSIONATA het publiek uit naar een bijzonder museum waar fenomenale paarden en hun ruiters kunstwerken tot leven brengen. Twee uur lang volgen de toeschouwers de jonge held Pierre tijdens zijn zoektocht door fantastische werelden naar de verloren lach van een vrouw.

Langs een gouden pad neemt Pierre iedereen mee naar verafgelegen oorden. Onderweg zien we hoe stuntruiters met spectaculaire acties het luchtruim veroveren, zweven we mee door de ruimte terwijl de Hongaarse Post in formatie wordt getoond in ver verwijderde sterrenstelsels, beleven we hoe een trio meesterlijke Garrocharuiters een kristallen ijsmeer leven inblaast en bewonderen we de elegante voorstellingen van het hogeschoolrijden en de harmonie van de vrijheidsdressuur.

Als totaalkunstwerk is ‘Het Gouden Spoor’ een absolute aanrader voor een onvergetelijke familie-uitstap tijdens de paasvakantie!

ACTIE

Actie maakt een wezenlijk onderdeel uit van elke APASSIONATA-show. Ook in ‘Het Gouden Spoor’ volgen de adembenemende scenes elkaar op. De toeschouwers zitten op de rand van hun stoel bij het zien van de trickriders van de APASSIONATA Academie die stunten in, boven en onder het zadel. Bij de Hongaarse Post voert één soloruiter ongelofelijke manoeuvers uit, rechtstaand op de rug van twee paarden in een team van zes hengsten. Twee zeldzame Menorcaanse paarden stappen en springen vele meters op hun achterbenen en demonstreren zo hun enorme energie!

TEDERHEID

Actie en spanning worden afgewisseld door romantische en harmonieuze dressuurtaferelen. Zo zijn de tederheid en onvoorwaardelijke vriendschap haast voelbaar wanneer de nieuwe APASSIONATA-ster Bartolo Messina de vrijheidsdressuur in de arena demonstreert: magisch is de verstandhouding tussen hem en zijn bonte mengeling van paarden, waaronder ook Charlie, de kleinste showhengst ter wereld!

HUMOR

Bij APASSIONATA zijn ook grappige momenten nooit veraf. Dankzij hun natuurlijke charme zorgen ezels en pony’s talrijke keren voor een hartelijke lach. Vertegenwoordigers van de grotere en zwaardere Breton- en Shirepaardenrassen tonen op hun beurt met de nodige humor dat omvang en gratie elkaar niet hoeven uit te sluiten.

MUZIEK EN DANS

Doorheen de show is muziek te horen die speciaal voor ‘Het Gouden Spoor’ werd gecomponeerd en die op het ritme van de viervoetige hoofdpersonages is georkestreerd. De muziek wordt gecombineerd met fascinerende licht- en video-effecten, originele kostuums en rekwisieten en verrukkelijke dansnummers.

Voor de dansers is in ‘Het Gouden Spoor’ een bijzondere rol weggelegd. Hun choreografie vult perfect de majestatische beweeglijkheid van de paarden aan en zorgt voor een onvergetelijk totaalbeeld. Regisseur Sándor Román is in de wolken over de manier waarop hij zijn ensemble ExperiDance in de show kon integreren: “Optreden met paarden liet me toe om dans in een heel nieuwe emotionele setting te tonen. Werken met APASSIONATA is geweldig!”

APASSIONATA ‘Het Gouden Spoor’ in het Antwerpse Sportpaleis op zaterdag 11 april om 15.00 en 20.00 uur, op zondag 12 april om 16.00 uur. Kaarten kosten 37, 47 en 57 euro, exclusief servicekosten. Tot en met 12 jaar 50% korting op de normale ticketprijs. Aantrekkelijke kortingen voor groepen en verenigingen (alleen telefonisch verkrijgbaar). Reserveren via www.sportpaleis.be, www.teleticketservice.com of 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.).