...

Smartphones Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge

samsungPrachtig metalen en glazen design: de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge zetten de standaard voor de mobiele technologie van morgen. De technologie van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge is enig in zijn soort en maakt deze smartphones tot de meest geavanceerde op de markt

Samsung Electronics heeft vandaag (Zondag 1 maart 2015) haar totaal vernieuwde smartphones aangekondigd: de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. Het zet zo een nieuwe standaard voor design, vakmanschap en prestaties. De combinatie van hoogwaardige materialen en de meest geavanceerde technologie van Samsung biedt de consument een ongeëvenaarde mobiele ervaring.

“Met de gloednieuwe Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge komt Samsung met de meest geavanceerde mobiele technologie en zet het een nieuwe standaard voor smartphones wereldwijd”, zegt J.K. Shin, CEO en hoofd van de afdeling IT & Mobile Communications bij Samsung. “We luisteren naar onze klanten en leren van onze successen én onze misstappen. Op die manier verleggen we voortdurend de grenzen met nieuwe technologieën en ideeën. Met hun vernieuwd design, hun betrouwbaar partnernetwerk en nieuwe diensten bieden de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge de ultieme smartphone-ervaring.”

Mooi en praktisch

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge werden met de grootste zorgvuldigheid vervaardigd uit metaal en glas. De toestellen verenigen een doordacht design met krachtige functies. Vooral de Galaxy S6 edge is uniek en bijzonder mooi om te zien. Het aan beide kanten gebogen scherm – enig in zijn soort – garandeert een stevige grip en een meeslepende kijkervaring. De glazen behuizing is gemaakt van het stevigste glas dat momenteel op de markt beschikbaar is, Corning® Gorilla Glass® 4. De smartphone is verkrijgbaar in verschillende edelsteenkleuren: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz en Green Emerald. Het glas weerspiegelt het licht, wat zorgt voor een unieke visuele textuur. Het tijdloze ontwerp kwam tot stand dankzij unieke glastechnologie en ongeëvenaarde kwaliteitscontrole, en onderscheidt de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge van elk ander mobiel apparaat op de markt. De schitterende esthetische vormgeving geeft de toestellen een extra meerwaarde. Ze kregen bovendien een geheel nieuwe en lichtere interface die de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteit sterk verbetert. Een verfijnde en volledig geoptimaliseerde gebruikerservaring maakt het gebruik van apps eenvoudiger en zorgt voor een intuïtievere toegang tot functies en instellingen.

Heldere foto’s vol leven dankzij de snelle camera

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge zijn aan de voor- en achterzijde uitgerust met een camera voor ongelooflijk scherpe, heldere en snelle foto’s. De F1.9-lenzen en de sensoren met hoge resolutie vooraan (5 MP) en achteraan (16 MP) bieden de best mogelijke beeldkwaliteit voor een smartphone, zelfs in het donker. De Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), slimme optische beeldstabilisatie (OIS) en IR-witbalansdetector zorgen voor een geavanceerde lichtgevoeligheid en handige, snelle cameraoplossingen. Bovendien is er de nieuwe ‘quick launch’-functie: door eenvoudigweg te dubbelklikken op de ‘home’-toets kan in slechts 0,7 seconden* vanuit om het even welk scherm naar de camera worden geschakeld. Met deze geavanceerde camerafuncties kunnen de meest waardevolle en persoonlijke momenten worden vastgelegd in foto’s van de allerbeste kwaliteit, hoe en waar dan ook.

Supersnel draadloos opladen

De volledig ingebedde technologie voor draadloos opladen is WPC- en PMA-gecertificeerd. Hiermee zetten de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge een nieuwe industriële standaard voor universeel draadloos opladen. De apparaten werken met elke draadloze pad die WPC- en PMA-standaarden ondersteunt. Supersnel opladen via een kabel kan ook: de telefoon laadt anderhalf keer sneller op dan de Galaxy S5. Tien minuten opladen zorgt voor een gebruiksduur van ongeveer vier uur.*

State-of-the-art coretechnologie

De dunne (6,8 mm/7,0 mm edge) en lichte (138 g/132 g edge) Galaxy S6 en Galaxy S6 edge maken gebruik van de meest geavanceerde en baanbrekende coretechnologie van Samsung. De eerste 14 nm mobiele processor ter wereld met 64-bit platform, nieuw LPDDR4-geheugensysteem en UFS 2.0-flashgeheugen biedt hogere prestaties en een verbeterde geheugensnelheid, terwijl het batterijverbruik lager ligt. Dankzij de eerste op hardware gebaseerde 1440P/VP9-codec kunnen videobeelden worden gestreamd in hoge resolutie en met een beperkt batterijverbruik. Het 5,1-inch Quad HD Super AMOLED-scherm biedt de hoogst mogelijke pixeldichtheid: 577ppi. De schermzichtbaarheid buiten werd verbeterd: dankzij de verhoogde helderheid van het scherm (600 cd/mm) genieten gebruikers optimaal van content, waar en wanneer ze maar willen.

Makkelijk en veilig mobiel betalen

Samsung Pay, de nieuwe gebruiksvriendelijke dienst voor mobiel betalen, bestaat uit één enkele app en heeft een grotere locatiecompatibiliteit dan de andere betaaldiensten op de markt. In de Verenigde Staten zal de dienst in de tweede helft van 2015 beschikbaar zijn voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge. Samsung Pay maakt gebruik van verschillende beveiligingsmechanismen, zoals Samsung KNOX, vingerafdrukherkenning en geavanceerde tokenization. De dienst werkt zowel met NFC (Near Field Communication) als met MST (Magnetic Secure Transmission) en staat zo geheel los van het apparaat, de verkoper of de kaartuitgever.

Verbeterde beveiliging

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge zijn gebouwd op het geüpgrade Samsung KNOX-systeem, een end-to-end beveiligd mobiel platform met extreem krachtige beveiligingsfuncties voor real-timebescherming tegen potentieel schadelijke aanvallen. Beide nieuwe apparaten kunnen ook meteen worden ingezet in bedrijven. De telefoons worden immers op de markt gebracht met toonaangevende MDM-mogelijkheden en verbeterd KNOX-systeem voor een eenvoudiger en beter beheer van de mobiele toestellen. De functie ‘Find My Mobile’ beveiligt de smartphone bij verlies en beschermt persoonlijke informatie via een aantal diensten, waaronder het geheel nieuwe en vanop afstand bedienbare ‘reactiveringsslot’. Snelle authenticatie is mogelijk met het aanraakscherm voor vingerafdrukherkenning. Gecodeerde gegevens worden opgeslagen op een veilige plek in het apparaat.

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge zullen in België te koop zijn vanaf 17 april 2015. Ze hebben een opslagcapaciteit van 32/64/128 GB en zijn verkrijgbaar in de kleuren White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (enkel Galaxy S6) en Green Emerald (enkel Galaxy S6 edge). De aanbevolen basisprijs is € 699,99 voor de Galaxy S6 en € 849,99 euro voor de Galaxy S6 edge. Meer info op www.samsung.be

* Gemiddelde snelheid gebaseerd op interne tests uitgevoerd door Samsung. Resultaten kunnen per apparaat of situatie verschillen.

Samsung Galaxy S6 & Galaxy S6 edge productspecificaties
Galaxy S6
Galaxy S6 edge

Netwerk
LTE Cat.6 (300/50 Mbps)

Scherm
5,1’’ quad HD (2560 x 1440) 577 ppi, super AMOLED
5,1’’ quad HD (2560 x 1440) 577 ppi, super AMOLED, dual edge

Processor
quad 2,1 GHz + quad 1,5 Ghz, octacore application processor

Besturingssysteem
Android 5.0 (Lollipop)

Camera
16 MP OIS (achteraan), 5 MP (vooraan)

Video
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM, VP9

Audio
Audiocodec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS
Audioformaten: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Camerafuncties
quick launch, tracking AF, auto real-time HDR (voor- en achteraan), F1.9, videofunctie voor lage lichtsterkte (voor- en achteraan), high clear zoom, IR-witbalansdetectie, virtual shot, slowmotion, fastmotion, pro-modus, scherptediepte

Extra functies
Extra krachtige energiebesparingsmodus
Downloadbooster
S Health 4.0
Samsung Pay
Smart Manager
Microsoft Apps (OneDrive 115 GB voor een periode van 2 jaar, OneNote)
Sound Alive+
Thema’s
Quick Connect
Privémodus
S Finder, S Voice

Google Mobile Services
Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

Connectiviteit
Wifi: 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), HT80 MIMO(2×2) 620 Mbps, dualband, wifi direct, mobiele hotspot
Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+
USB: USB 2.0
NFC
IR Remote

Sensoren
Versnelling, licht, gyroscoop, nabijheid, kompas, barometer, vingerafdrukherkenning, Hall, hartslagmonitor

Geheugen
RAM: 3 GB, LPDDR4
Intern geheugen: 32/64/128 GB, UFS 2.0

Draadloos opladen

WPC1.1 (4,6 W output) en compatibiliteit met PMA 1.0 (4,2 W)

Afmetingen
143,4 x 70,5 x 6,8 mm, 138 g
142,1 x 70,1 x 7,0 mm, 132 g

Batterij
2,550 mAh
2,600 mAh

* Alle functies, kenmerken, specificaties en andere productinformatie in dit document, zoals (maar niet beperkt tot) voordelen, ontwerp, prijzen, onderdelen, prestaties, beschikbaarheid en mogelijkheden van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

* Android, Google, Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movies & TV, Play Music, Play Store, Voice Search en YouTube zijn handelsmerken van Google Inc.