Wim Soons verkozen tot nationaal voorzitter JONGCDenV

0
854
Wim Soons

Wim SoonsWim Soons verkozen tot nationaal voorzitter van JONGCD&V

Jonge Vlaamse Christendemocraten kiezen op innovatiecongres voor een stage-optie in élke opleiding en inzet op innovatieve arbeidsorganisatiemodellen om burn-outrisico’s te verlagen.

Op zaterdagavond werd Wim Soons (29) uit Berlaar verkozen als nieuwe nationaal voorzitter van JONGCD&V. Hij haalde het na een spannende campagne van zijn medekandidaten, de 25-jarige Hannelore Goffin uit Tienen en de 26-jarige Frederik Meulewaeter uit Aalst. Wim Soons gaat de jonge Vlaamse Christendemocraten de komende twee jaar leiden.

Open beweging

Soons wil binnen JONGCD&V thema’s als klimaat en duurzaamheid, maar ook rechtvaardige fiscaliteit en de gevolgen van de vergrijzing hoger op de agenda zetten. Daarnaast wil hij streven naar een meer open beweging, en meer niet-leden betrekken. “Vandaag zijn er in Vlaanderen talloze jongeren die politiek geïnteresseerd zijn maar voor wie de drempel naar politieke jongerenpartijen soms te hoog is”, aldus Soons.

Nationaal Bureau

Er werden ook 7 leden van het Nationaal Bureau verkozen:

Jasper Delanoy, Merksem

Florence Verschueren, Sint-Niklaas

Orry Van de Wauwer, Schilde

Niels Vermeulen, Brugge

Tim Van Werde, Lommel

Jan Bleus, Gent

Pieter-Jan Crombez , Zaventem

JONGCD&V zet stages in de stijgers.

Op het congres werden voorstellen besproken die jongeren meer moeten doen innoveren. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar stimuli voor jonge ondernemers, onderzoekers en onderwijzers.
Concreet werden onder meer volgende stellingen aangenomen:

– het voorzien van een kwalitatieve stageoptie in elke opleiding en het vrijmaken van meer stagebegeleiders

– het verminderen van de publicatiedruk voor jonge onderzoekers door een aanpassing van het evaluatiesysteem

– inzet op innovatieve arbeidsorganisatiemodellen om burn-outrisico’s te verlagen en werk werkbaar te houden

Wie is Wim?

Wim Soons studeerde beleidseconomie, politieke wetenschappen en lerarenleiding aan de KUL. In het verleden was hij actief als (hoofd)leider in de chiro en de lokale jeugdraad. Binnen JONGCD&V was hij de voorbije 2 jaar provinciaal voorzitter, beroepsmatig werkte hij voor Vlaams fractieleider Koen Van den Heuvel.