170 leden verkiezen nieuw bestuur Jong N-VA

Foto Pieter Moens Jong NVA
Foto Pieter Moens Jong NVA

170 leden verkiezen nieuw bestuur Jong N-VA. Met afdelingen in ruim 150 gemeenten en meer dan 4.000 leden is Jong N-VA de grootste politieke jongerenbeweging in Vlaanderen. Aan het roer van die organisatie komt vanaf vandaag Tomas Roggeman uit Dendermonde. Hij volgt Ralph Packet op als voorzitter van Jong N-VA.

De lokale besturen van Jong N-VA werden de voorbije maanden vernieuwd. Als afsluiter van dat proces van interne democratie werd vandaag een nieuw nationaal bestuur van Jong N-VA verkozen tijdens een ledencongres te Brussel.

Twee jongeren waren kandidaat om Jong N-VA te leiden de komende twee jaar. De 28-jarige Tomas Roggeman uit Dendermonde haalde het van de 29-jarige Michel Cardon uit Antwerpen. Tomas is geschiedkundige en econoom van opleiding. Roggeman is het jongste gemeenteraadslid in Dendermonde. Hij werkt voor de Kamerfractie van de N-VA waar hij specialist is in overheidsbedrijven en infrastructuur.

Uittredend voorzitter Ralph Packet kent Tomas al aangezien Tomas al bestuurslid was toen Ralph voorzitter was. “Ik ken zijn gedrevenheid. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in en wens hem alle succes.”

Roggeman heeft natuurlijk ambitie met Jong N-VA: “Net wij als jongeren moeten nieuwe ideeën lanceren en de agenda bepalen. Verder vind ik het belangrijk dat we de lokale afdelingen en de leden zo veel mogelijk betrekken. De werking van Jong N-VA moet van onderuit vorm krijgen. Ten slotte: de volgende verkiezingen zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Die moeten we nu al voorbereiden. We willen overal sterke jongerenkandidaten aanbieden.”

Voorwaar geen makkelijk opdracht. Tomas staat er natuurlijk niet alleen voor. De hele bestuursploeg werd vernieuwd. Het nieuwe bestuur bestaat nu ook uit Sam Feys (secretaris, Kortrijk), Martijn Rogiers (penningmeester, Zedelgem), Andy Pieters (Maasmechelen), David Coppens (Aalst), Tom Vanderschoot (Balen), Sarah Van Hassel (Sint-Pieters-Leeuw) en Thomas Villa (Tienen). Dylan Vandersnickt uit Temse blijft voorzitter van de ‘afdelingsraad’.