Carnavalsmoord Aalst – Faroek VTM

faroek_s1_2013_portret_02Vandaag woensdag 25 februari 2015 om 22.25 uur brengt Faroek via het VTM opsporingsprogramma enkele aandachtspunten in de kijker.

In het onderzoek naar de carnavalsmoord doet het gerecht een oproep naar getuigen via het VTM-opsporingsprogramma Faroek. Het slachtoffer, Sofie D’Hondt, werd vorige week dinsdag dood teruggevonden door carnavalisten in Aalst. Ze moest duidelijk dood, zeggen de speurders. Ze is niet alleen gewurgd, maar ook geslagen met een hamer. “We zoeken mensen die haar kunnen gezien hebben. Op welke manier ook”, vertelt Dirk Van Den Bremt van de federale gerechtelijke politie. “We willen weten hoe ze hier is terechtgekomen en met wie ze in contact was.” Wie tips heeft, kan daarvoor terecht op het gratis nummer 0800 30 300 . Deze oproep is te herbekijken kan op VTM via http://nieuws.vtm.be/binnenland/130123-politie-zoekt-getuigen-carnavalsmoord

Faroek – woensdag 25 februari 2015 om 22.25, herhaling op zondag 1 maart om 13.40

Ook doet Faroek een oproep naar eventuele getuigen in verband met een poging tot doodslag op 30 december 2013. In die nacht werd Michiel, een jongeman van 24, neergeschoten toen hij naar huis fietste in Sint-Jans-Molenbeek. Michiel kreeg een kogel in de rug. Pas in het ziekenhuis bleek hoe ernstig hij eraan toe was. De kogel zat op een paar millimeter naast zijn hart. In Faroek komt de arts die Michiels leven redde aan het woord en wordt een robotfoto van één van de mogelijke daders verspreid.

Faroek – woensdag 25 februari 2015 om 22.25, herhaling op zondag 1 maart om 13.40

Al anderhalf jaar worden in de streek rond Wommelgem verschillende branden gesticht. Meestal gaat het om paletten of tuinafval, maar één keer werd ook een schuur van een hoeve in brand gestoken. De pyromaan is nog altijd niet gevat, maar de politie heeft een team van profilers of gedragswetenschappers op de zaak gezet. In de uitzending van woensdag 25 februari 2015 vertelt profiler Carla Verbandt van de Federale Politie, hoe ze proberen een beeld te krijgen van de brandstichter.

vtm farouk

Faroek toont ook bewakingsbeelden waarop twee mannen proberen in te breken in een Lukoil-benzinestation in Buizingen. Ze gebruiken daarvoor een pikhouweel. Ten slotte wordt een bizarre uitspatting van een jongeman in Mortsel belicht. Die heeft er niet beter op gevonden dan in een ondergrondse garage brandblusapparaten leeg te spuiten. Het parkeerbedrijf raamt de schade op 8.000 euro.

Faroek – woensdag 25 februari 2015 om 22.25, herhaling op zondag 1 maart om 13.40