Gent verlengt overeenkomst met Omloop Het Nieuwsblad

wielrennersStad Gent verlengt overeenkomst met Omloop Het Nieuwsblad voor een periode van 3 jaar

In het Gentse wielercafé de Karper werd op 25 februarin2015 om 17 uur de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst voor de organisatie van Omloop Het Nieuwsblad voorgesteld door organisator Flanders Classics en de Stad Gent. De eerste voorjaarsklassieker van het Vlaamse wielerseizoen, met start én finish op het Sint-Pietersplein, is toe aan de 70e editie. Op zaterdag 28 februari 2015, 27 februari 2016 en 1 maart 2017 wordt Gent opnieuw het schouwtoneel van de internationale wielersport.

Sinds 1945 vormt Gent het decor voor de eerste afspraak op Belgische bodem met de toppers uit het internationale wielercircuit. De verbondenheid tussen Gent en de Omloop is groot. Traditiegetrouw volgen meer dan 5000 wielerliefhebbers de start en aankomst op het Sint-Pietersplein, en peilen daar de vorm van de absolute wereldtop.

Meer dan 1 miljoen Vlamingen volgt de finale van de wedstrijd via de live uitzending van de VRT. Ook Internationaal kan de Omloop op heel wat mediabelangstelling rekenen. Niet alleen in Europa, maar onder meer ook in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan wordt de wedstrijd uitgezonden.

‘Vertrouwen en stabiliteit’
Op 26 januari 2015 keurde de Gentse gemeenteraad de 3 jarige-samenwerkingsovereenkomst goed; op 25 februari 2015 volgde de symbolische ondertekening door wedstrijddirecteur Wim Van Herreweghe en schepen van Sport Resul Tapmaz.
‘Voor wielerminnend Gent is de Omloop Het Nieuwsblad een absoluut hoogtepunt. Dankzij een ijzersterk deelnemersveld en hoog sportief niveau is er steeds ook veel internationale aandacht. Zo vormt de wedstrijd een visitekaartje voor de stad.’ zegt schepen Tapmaz. ‘Met de overeenkomst voor 3 jaar biedt het stadsbestuur vertrouwen en stabiliteit aan de organisator, die blijft innoveren.’

Flanders Classics is fier dat de Stad Gent de samenwerking met de Omloop Het Nieuwsblad verlengt met drie jaar. ‘De Stad Gent levert het prachtige start- en aankomstdecor voor de traditionele openingsklassieker op Belgische bodem. En koers, dat is ook decor. Een sportieve ontmoeting met de omgeving.’ aldus wedstrijddirecteur Wim Van Herreweghe.

Viermaal Omloop

De elite mannen rijden in het zog van de elite vrouwen, die zaterdag 28 februari 2015 om

11.30 uur hun wedstrijd aanvatten aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Bij de 10e editie van Omloop Het Nieuwsblad voor elite vrouwen is het reikhalzend uitkijken naar een eerste Belgische overwinning.
Voor het eerst wordt dit jaar ook een recreatieve fietstocht georganiseerd voor g-sporters. Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en vzw Parantee wordt ook zaterdag een tocht van 14 of 20 km gefietst, waarvan de eerste en laatste 5 km worden afgelegd op het parcours van Omloop Het Nieuwsblad.
Op zondag 1 maart wordt omgeschakeld van kijksport naar actieve sportbeoefening met de eerste manche van de Proximus Cycling Challenge, de Omloop voor wielerliefhebbers. 70 of

105 km kan worden afgelegd op het parcours van de profs; start-en aankomstplaats is het Gentse Kuipke.

Programma
– Zaterdag 28 februari 2015, Sint-Pietersplein

10 uur : Vrije toegang rennerspark

10.15 uur-11:30 uur : Rennerspresentatie door Michel Wuyts, Carl Berteele en Jan Matthys

11.35 uur : Start 70e editie Omloop het Nieuwsblad Elite Heren

11.45 uur : Start recreatieve fietstocht G-wielrenners

13.20 uur : Aankomst recreatieve fietstocht G-wielrenners

13.30 uur : Start live-uitzending Eén op groot scherm

14.40 uur : Aankomst 10e editie Omloop het Nieuwsblad Elite Vrouwen

16.20 uur: Aankomst 70e editie Omloop het Nieuwsblad Elite Heren + podiumhuldiging

– Zondag 1 maart 2015, ’t Kuipke

Inschrijven en registreren kan vanaf nu via de website http://ohn.proximuscyclingchallenge.be/ of op de dag zelf vanaf 7.30 tot 11 uur.

Afstanden: 70 km (1 bevoorrading) en 105 km (2 bevoorradingen).

Prijs: 8 euro voor leden van de Wielerbond Vlaanderen (WBV) en voor leden van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). Niet-leden betalen 2 euro extra voor verzekering.