De toekomst van de Vlaamse Industrie

oudijzerToekomst van de Vlaamse Industrie

Terwijl sommige Vlaamse industrële bedrijven erin slagen om aan de top te blijven en hun activiteiten hier uit te breiden, verhuizen anderen hun productie naar het buitenland. Termen zoals competitiviteit, desindustrialisatie, innovatie en werkgelegenheid zijn dagelijks terug te vinden in de pers. Eén ding staat daarbij vast: het huidige Vlaamse industriewezen staat voor heel wat grote uitdagingen in de toekomst.

Voseko, de alumnivereniging van de faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), en de Universiteit Gent slaagden erin om een uniek panel samen te stellen dat vanuit verschillende invalshoeken zal debatteren over wat er aan ons model dient te veranderen om bedrijven in Vlaanderen te kunnen houden en hoe we ons als regio verder kunnen ontwikkelen in de toekomst.

Prof. dr. Derrick Gosselin voorziet een inleiding die de juiste toon zet voor het aansluitend panelgesprek. Dit panel bestaat uit vier vooraanstaande beleidsverantwoordelijken: baron Julien De Wilde (Agfa-Gevaert, Nyrstar), Filip Van Hool (Van Hool), Serge Van Herck (Newtec) en Wilson De Pril (Agoria), en wordt in goede banen geleid door Michael Van Droogenbroeck (VRT).
Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal aansluitend een politieke reflectie over dit topic geven en schetsen hoe de Vlaamse Regering rekening kan houden met de conclusies uit het panelgesprek.

Het slotwoord is voor prof. dr. Marc De Clercq, decaan van de FEB, waarbij de prijs van “FEB Alumnus van het jaar” wordt uitgereikt aan Wilson De Pril (Agoria). Als directeur-generaal van Agoria is Wilson een vurig voorstander en ambassadeur van de Vlaamse industrie, waardoor hij voor vele FEB-alumni als een inspirerend voorbeeld fungeert.

Dit event wordt mee ondersteund door Vereniging voor Economie (VVE).

PRAKTISCH:
Datum: 10/03/2015
Plaats: Auditorium Quetelet, FEB
Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent
Parking: Sint-Pietersplein
Aanvangsuur: 19u45 (stipt!)

KOSTPRIJS: GRATIS, inschrijven via www.voseko.be

PROGRAMMA:

19:45: Voorwoord

19:50: Inleiding – Derrick Gosselin

20:05: Paneldebat – Michael Van Droogenbroeck (moderator – VRT)
– Wilson De Pril (Agoria)
– Julien De Wilde (Agfa Gevaert – Nyrstar)
– Filip Van Hool (Van Hool)
– Serge Van Herck (Newtec)

21:05 Politieke reflectie – Geert Bourgeois (Vlaams Minister-President)

21:20 Slotwoord & Huldiging Alumnus van het Jaar

21:30: Receptie