...

Huisdierenbeurs Beestjes en Baasjes 2015

beestjes en baasjesHet is bijna zover, nog even en dierenliefhebbers kunnen hun hartje ophalen tijdens Beestjes & Baasjes 2015 in Flanders Expo Gent.

Alle dierenvrienden kunnen op de huisdierenbeurs Beestjes & Baasjes hun gading vinden tijdens het Paasweekend van 4 tot en met 6 april. Groot en klein – al dan niet vergezeld van hun huisdieren – zijn van harte welkom op deze 11e editie van Beestjes & Baasjes in Flanders Expo Gent. Dit jaar heeft Beestjes & Baasjes heel wat nieuwigheden in petto. Een niet te missen uitstap voor beestjes en hun baasjes dus!

Hondenshow, workshops en … een koeknuffelstand
Dit jaar krijgen de bezoekers er naast de gebruikelijke kattenshow ook nog een spectaculaire nieuwe hondenshow bij. Deze show komt tot stand in samenwerking met Erz Laé. Op zondag 5 april kunnen de honden met hulp van hun baasje zich van hun beste kant laten zien. Op deze manier maken ze kans om het brevet “perfect baasje, perfecte hond” in de wacht te slepen.

Je kan ook zelf aan de slag gaan tijdens één van de vele nieuwe workshops op de dierenbeurs. Zo kan je bijvoorbeeld je creativiteit de vrije loop laten en zelf een originele vogelkast bouwen. Maar er zijn ook workshops voor beestjes én hun baasjes. Zo kan je samen met je hond deelnemen aan een workshop waarbij je tips van hondengedragstherapeuten krijgt over hoe je goed kan omgaan met je hond.

Beestjes & Baasjes is ook dé perfecte locatie om even te onthaasten en de dagdagelijkse stress te vergeten. Koeien zouden een rustgevend effect op mensen hebben. Koeknuffelen is een heuse trend. Ervaar het zelf aan en laat je eens knuffelen door een koe aan onze koeknuffelstand.

Bij de huisdierenbeurs Beestjes & Baasjes zijn de dieren koning. Van vertrouwde viervoeters tot spectaculaire roofvogels: je komt ongetwijfeld ogen te kort. Je krijgt er ook dieren te zien die je anders zelden ziet. Zo is de neushoornleguaan dit jaar VIP gast op Jungle Eiland.

Ook de populaire en stoere politiehonden van K9 zijn van de partij. Dit jaar pakken ze uit met een volledig nieuwe demonstratie.

Honden en katten
Natuurlijk zou het Beestjes & Baasjes niet zijn zonder de verschillende hondenrassen en kattenrassen, die ook dit jaar hun beste pootje voor zetten tijdens de gehoorzaamheid- en agilitydemo’s, dog frisbee en doggy dancing. Op 5 april is er de succesvolle kattenshow, georganiseerd door de Belgian Cat Club, waarbij een internationale jury de mooiste katten van Vlaanderen uitkiest. Diezelfde dag kan je ook genieten van de gloednieuwe hondenshow in samenwerking met Erz Laé.

Neerhofdieren en knaagdieren
Ook dit jaar mogen we rekenen op de aanwezigheid van onze kleine pluizige vriendjes. De chinchilla’s, de cavia , de hamster,  tamme ratten en konijnen zullen te zien zijn in de demonstraties van de Belgische Hangoorclub. Wil je ze liever zelf eens van dichtbij bekijken en vastnemen? Stap dan zeker één van de verschillende knuffelhoeken binnen. Vergeet ook zeker niet een kijkje te gaan nemen tijdens de kleinveeschow.

Roofvogels
Wil je graag alles weten over roofvogels? Dan moet je zeker één van de dagelijkse leerrijke roofvogelsshows in samenwerking met Valkerij Hihanska bijwonen.

Jungle Eiland
Hier stap je binnen in de wereld van exotische reptielen en amfibieën en maak je kennis met de diverse terrarium dieren waaronder slangen, schildpadden en spinnen. Hier moet je ook zijn om de zeldzame neushoornleguaan in actie te zien.

Paarden
Een 20-tal prestigieuze en prachtige paarden schitteren ook dit jaar in verbluffende shows. Kom daarbij ook alles te weten over miniatuurpaarden.

Een beestig Paasweekend voor de hele famillie
Deze 11de editie van Beestjes & Baasjes belooft een fantastische ervaring te worden voor jong en oud., waarbij onze jongste bezoekers toch nog wat extra in de watten gelegd worden. Ze kunnen de verschillende dieren gaan ontdekken in de kinderboerderij, zich laten omtoveren tot hun lievelingsdier aan de grimeerstand, een ritje maken op een pony of ezel of diertjes knuffelen in de dierenknuffelhoeken.

Beestjes & Baasjes praktisch

Van 4 april tot en met 6 april (Paasweekend) in Flanders Expo, Hal 3 en 8
Maaltekouter 1 – 9051 Gent.
Elke dag open van 10-18 u.
Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen
5 € via online reservatie en 6 € aan de kassa. Volwassen betalen 8 € via online reservatie en 10 € aan de kassa.

Meer informatie op
www.beestjesenbaasjes.be