...

Aalst maakt zich op voor drie dagen Carnaval

aalst carnavalZondag 15 februari 2015

Aalst maakt zich op voor drie dagen Carnaval. Om 13 uur vertrekt de 87ste zondagsstoet. Op de Grote Markt, het Keizersplein en het Statieplein staan tribunes opgesteld waarop in totaal meer dan duizend genodigden kunnen plaatsnemen en langs het 6 kilometerlange parcours zullen tienduizenden toeschouwers post vatten. De verschillende stadsdiensten, de hulpdiensten en het Feestcomité staan paraat om het driedaagse feest in goede banen te leiden.

Ook dit jaar is er een parkeergeleidingssysteem met gratis pendelbussen. Bezoekers van de zondagsstoet kunnen hun auto gratis kwijt op een pendelparking aan het Wijngaardveld en op het Industriepark Zuid. Om het kwartier vertrekken er tussen 12 en 22 uur Lijnbussen naar het centrum.

Er is dit jaar ook extra aandacht voor het respecteren van de geluidsnormen. De stad wil er immers over waken dat de toeschouwers en deelnemers van de zondagsstoet geen gehoorschade oplopen door overdreven lawaai. De groepen die meelopen in de stoet zullen dan ook aan geluidsmetingen onderworpen worden. Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen, worden vandaag 195 politiemensen ingezet.