...

IT bedrijf uit Gavere wordt bierbrouwer

quantumIT bedrijf uit Gavere wordt brouwer

Het verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren (Alain Senechal) besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen.

We waren als hobby met enkele vrienden al een tijdje bezig met het brouwen van eigen bierrecepten. Toen één van onze recepten in de smaak bleek te vallen van een aantal proevers (lees: vrienden en kennissen), besloten we om een poging te wagen met dit brouwsel een heel klein stukje van de Belgische biermarkt te proberen veroveren. Het was voor ons belangrijk om dit in een lokale brouwerij te doen. Na enkele gesprekken hebben we Brouwerij Contreras in Gavere bereid gevonden om ons recept bij hen te brouwen. We brengen dit bier op de markt onder de naam ‘OostEke Brouwers’, de naam waarmee we ook actief waren als hobbybrouwers.

Onze Quadrum is een quadrupel bier die menigeen weet te bekoren en die op smaak gebracht is met verschillende kruiden en honing. De vrouwen vallen – niettegenstaande zijn alcoholgehalte van 11,3° – voor zijn volle en zoete beginsmaak. De mannen houden dan weer meer van zijn lange, hoppige en kruidige afdronk. Wij zijn net voor nieuwjaar begonnen met de verkoop van onze Quadrum. Ondertussen is het te koop in een aantal drankenhandels in de buurt. Binnenkort contacteren we alle drankenhandels in Vlaanderen om onze trots in de winkels te krijgen.

We hebben een aantal recepten die volgens ons bruikbaar zijn om ons gamma uit te bereiden. Onze Quadrum zien wij als ons signatuurbier, gezien het vrij uniek van smaak. Maar er zijn plannen om binnenkort een typisch zomerbier te brouwen en in het najaar willen wij een donker winterbier op de markt zetten. De samenwerking met Brouwerij Contreras loopt heel vlot en wij zullen de komende maanden samen een standje hebben op een aantal bierfestivals, waaronder ‘Het Streekbierenfestival’ van De Bierfanaten vzw (9 mei te Koekelaere) en het ‘Zythos Bierfestival’ (25-26 april in Leuven). Het laatste wordt beschouwd als het grootste bierfestival in België.

Daar wij als bedrijf ook de nodige ervaring hebben in de verkoop van oplossingen voor het zelf drukken van etiketten en het labelen van producten, hebben wij ook de mogelijkheid om ons bier te personaliseren voor grotere klanten en speciale gelegenheden. Zo hebben wij in de nieuwjaar periode etiketten gemaakt voor ons bier met het logo van een paar van onze klanten als nieuwjaarsgeschenk aan hun klanten. We zullen zelfs binnenkort onze klanten de mogelijkheid bieden om voor een speciale gelegenheid hun eigen flesjes op maat te personaliseren. Meer weten, surf naar www.oostekebrouwers.be