...

40% van de honden te zwaar

hondenneus40% van de honden te zwaar – Wanneer dieren opgesloten, of dit nu in de dierentuin is of bij particulieren, bewegen ze te weinig en dat zorgt voor een enorm gezondheidsprobleem onder vooral honden. Liefst 40% van de honden is te dik meldt specialist in hondenverzekering www.honden-verzekering.nl. De baasjes van de eigenaren zorgen er daarnaast voor dat de dieren te ongezond en te veel eten. Honden en katten geven te kennen wanneer ze trek hebben en dat doen ze niet zachtzinnig. het gevolg is dat de baasjes uit schuldgevoel of om er vanaf te zijn te veel eten geven. Vaak zijn zij zich hiervan niet bewust.

Ook de onregelmatigheid zorgt voor problemen. ’s Ochtends voor werk wordt de hond nog even uitgelaten, maar wel een kort rondje. Voor een langere ronde is geen tijd. ‘S Avonds komen de baasjes thuis, maar vermoeid van een dag hard werken worden honden wederom maar kort uitgelaten en dat beperkt hen in de beweging die ze krijgen. Ook is het zo dat ’s ochtends de voederbak helemaal gevuld wordt voor de hele dag. Dieren houden geen maat en eten direct de bak leeg. Het gevolg is dat ze gewend raken aan een te grote hoeveelheid voedsel en ’s avonds alsnog trek hebben.

Er zijn verschillende oplossingen om er voor te zorgen dat uw hond niet te zwaar wordt, maar het belangrijkste zit ‘m in het bewegen en het matigen van de voeding. Het kan geen kwaad als een hond een keertje wat minder eet. U gaat ten slotte ook niet dood wanneer u ’s ochtend 1 boterham minder hebt gegeten.