...

20ste Prins Karnavalverkiezing Ledeberg

karnaval ledeberg20ste Prins Karnavalverkiezing Ledeberg

Karnaval Ledeberg organiseert op zaterdag 31 januari e.k. om 20:00u de twintigste Prins Karnavalverkiezing.

3 Kandidaten
Het Organisatiecomité en de Ledebergse karnavalgroepen zijn zeer blij dat het 30ste karnavalseizoen maar liefst 3 kandidaturen voor de hoogste karnavalseer heeft opgeleverd.

De 3kandidaten voor de Ledebergse prinsentitel zijn :
· Alain (Alain Geldhof), die voor LKV De Buit’nlupers in de karnavalsarena treedt.
· Christophe (Christophe De Buysscher), die LKV BTLK (Boterlekkers) vertegenwoordigt.
· Keuningske (Pascal Deconinck), die de eer van LKV Dutsenclub hoog houdt.

Alain (Alain Geldhof) is een bijna 46 jarige ambtenaar die in Kortrijk geboren werd en die, via de Ledebergse Karnavalvereniging De Buit’nlupers, al een paar jaren jaren bij het karnavalgebeuren op deze deelgemeente betrokken is. Hij is een sympathieke kerel die goedlachs door het leven gaat en die graag ook typetjes speelt. Je mag soms ook Aline zeggen….. Alain is een beetje uitgegroeid tot een podiumbeest.

Christophe (Christophe De Buysscher) is een 35 jarige arbeider. Hij is één van de drijvende krachten achter BTLK ofte de Boterlekkers. Karnaval is al vele jaren zijn leven. Hij ontwerpt en bouwt praalwagens, schrijft liedjes en staat graag op het podium. Een gebrek aan podiumenthousiasme zal je ook zeker niet bij hem vinden. In 2007 haalde hij al een eerste keer de Ledebergse prinsentitel binnen.

Keuningske (Pascal Deconinck) is een 50 jarige inspecteur van politie die al sedert “mensenheugenis” één van de boegbeelden van de Ledebergse Dutsenclub is. Hij heeft al een rijke “carrière” achter zich bij het Ledebergse karnaval en staat nog altijd graag ten dienste van veel feestvierders. In 2010 behaalde Keuningske de titel van Zubileeprins bij het zilveren jubileum van Karnaval Ledeberg.

Clash der Titanen
In Ledebergse karnavalkringen spreekt men van de “clash der titanen”, omdat 2 van de 3 kandidaten reeds een prinsentitel behaald hebben en deze oudgedienden geconfronteerd worden met een outsider met veel energie. Afwachten of het spreekwoord “als 2 honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen” bij deze verkiezing bewaarheid wordt.

Het belooft zonder enige twijfel een zeer spannende, maar ook plezante, strijd te worden want de kandidaten zijn aan elkaar gewaagd. Ze zijn al maanden, met veel sportiviteit en vriendschap, campagne aan het voeren en zullen niet nalaten hun beste beentje voor te zetten. De kandidaten en de organisatoren hopen dat diezelfde sportiviteit ook bij de beide supporterclans gegarandeerd blijft. Het is immers de bedoeling om de kandidaten te ondersteunen zonder de tegenpartij “af te breken” en zo samen een groot feest te vieren.

Diverse proeven
Wie de Ledebergse titel wil veroveren moet, na een intense voorbereiding, wel over goede papieren beschikken.

De kandidaten moeten 4 soorten proeven afleggen :
· de presentatieproef
· de kennisproef
· de behendigheidsproeven
· de showproef
Het publiek kan mee bepalen wie de overwinning behaalt. Elke aanwezige karnavalist, die in het bezit is van een ingangskaart, heeft recht op één stem die op het einde van de avond, na afloop van de verschillende proeven, kan uitgebracht worden. Er worden stembiljetten verdeeld tot aan het einde van het showgedeelte van de derde kandidaat.

Wie nadien komt heeft geen stemrecht meer.
De resultaten van de proeven, de punten van een deskundige jury en de stemmen van het publiek zullen ten slotte bepalen aan wie de hoogste Ledebergse karnavalseer toekomt.

Voorop in de Ledebergse karnavalstoet
De nieuwe Prins mag natuurlijk het voortouw nemen op de 30ste Ledebergse karnavalstoet die op zaterdag 28 februari vanaf 15u, onder het motto
“Fiele op 30 Wiele!”, door de straten van de deelgemeente trekt. Hij zal, als opvolger van Prinses ’t Zot Geval (Melissa), ook de talrijke Ledebergse
karnavalisten zonder file door de vierdaagse Ledebergse karnavalgekte loodsen (27 februari tot en met 2 maart 2015).

Locatie : Dienstencentrum Gentbrugge
Door de renovatiewerken aan de feestzaal van het dienstencentrum Ledeberg moet Karnaval Ledeberg nog steeds noodgedwongen uitwijken naar de polyvalente zaal van het Dienstencentrum Gentbrugge.

De twintigste verkiezing heeft plaats op zaterdag 31 januari in de polyvalente zaal van het Dienstencentrum Gentbrugge aan de Braemkasteelstraat en start om 20u stipt.

De reservatiekaarten (7 EUR), die toegang geven tot de verkiezing, zijn verkrijgbaar bij de kandidaten en het secretariaat van het Organisatiecomité (Langestraat 95 – 9050 Ledeberg – 09/ 231 60 26).

Gezien de capaciteit van de zaal is het absoluut nodig om de kaarten vooraf te kopen. Het zal er zeker op aan komen om vlug genoeg te zijn, want de zaal is zo goed als uitverkocht.