Frank Fol Leuvense kok
Frank Fol Leuvense kok stelt maandag zijn nieuwe boek voor op horecabeurs BBB Maastricht. De Leuvense ‘groentekok’ Frank Fol lanceert komende maandag 6 oktober, om 14u00, voor We’re Smart het boek ‘Radilicious 2’ op de internationale horecabeurs BBB Maastricht. De toekomst is Pure Plant. Daar is Frank Fol alvast van overtuigd. Eind jaren ’90 legde de Groentekok® de fundamenten voor wat later We’re Smart zou worden, een organisatie die mensen en bedrijven samenbrengt die op een gezonde en ecologische manier bezig zijn – in de voedingssector, maar ook ver daarbuiten. Ondertussen zijn er ruim 1500 groenterestaurants opgenomen.
Radilicious
“Het woord ‘Radilicious’ is een samensmelting van ‘delicious’ en, niet toevallig, ‘radish’. In onze community staat een radijs symbool voor Pure Plant-kwaliteit: hoe meer creativiteit, aandacht voor smaakcombinaties en aandeel van groenten en fruit in een restaurant, hoe meer radijzen dit restaurant scoort”, zegt Frank Fol enthousiast. Met de lancering van ‘Radilicious 2’ serveert het boek twintig nieuwe, inspirerende verhalen van 5 Radijzen-chefs uit de We’re Smart Movement die puur natuur de toekomst heerlijk op smaak brengen. De beste groenterestaurants van Europa geven een inkijk in hun visionaire aanpak. Daarnaast verklappen ze, in 100 signatuurgerechten, allemaal 100 % Pure Plant, de geheimen om de plantaardige keuken naar gastronomische hoogten te tillen.
Italiaanse Piemonte
Frank Fol: “De chefs behoren tot de felbegeerde top met Vijf Radijzen in de We’re Smart Green Guide: samen goed voor honderd radijzen en een fenomenale portie puur plantaardige excellentie.” Radilicious 2 voert je langs het zinderende Italiaanse Piemonte, het frisgroene Lake District, Luxemburgse bossen en glooiende Ardennen. Je doorkruist het vruchtbare Vlaamse en Nederlandse vlakkeland en de bonte ecosystemen op Texel. Op de openingsdag van de 70ste editie van dé horecavakbeurs BBB Maastricht is het voor Frank Fol en We’re Smart het ideale moment om hun boek exclusief voor te stellen: “Net als veel Belgen ben ik al jaren een trouwe bezoeker van de BBB. Maandag wordt het boek er feestelijk voorgesteld, een moment waar ik en mijn team bijzonder naar uitkijken.”