Leerlingen werken mee
Leerlingen van de bakkerijafdeling van de Herkse Sint-Martinusscholen werken mee aan ‘de grootste vlaai ter wereld’. In het MECC Maastricht kan je komende week terecht voor de 70ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht. Van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober worden er weer meer dan 14.000 bezoekers verwacht, waaronder heel wat Belgen. De beurs opent spectaculair met ‘de grootste vlaai ter wereld’, waarvoor de Lanaakse bakker Johan Nulens samenwerkt met Sébastien Trudelle uit Maastricht/Meerssen. Ze gaan voor de grootste abrikozenvlaai, met een doorsnede van 7 meter en goed voor 10.000 stukken die worden verkocht voor het goede doel. Beide bakkers starten zondagochtend al met hun voorbereidingen, waarbij ze de hulp krijgen van de bakkersleerlingen van het 6de jaar van de Sint-Martinusscholen uit Herk-de-Stad.
De leerlingen van de 6de Bakkerij © Sint-Marinusscholen
Recordpoging
“De afgebakken taartstukken gaan we zondag al mee monteren. Maandag, wanneer BBB Maastricht om 10 uur de deuren opent, zullen we weten of de recordpoging geslaagd is”, zegt leerkracht Marc Vanweerts. “Onze leerlingen vinden het spannend, maar zijn bijzonder vereerd dat ze hieraan mogen meewerken. Met dit project willen we onze leerlingen laten ontdekken dat inzet, samenwerking en trots tot unieke resultaten kunnen leiden. Deze recordpoging weerspiegelt dan ook helemaal de waarden van onze school: passie voor het ambacht, kwaliteit in de uitvoering, authenticiteit door de Limburgse vlaai te eren en verbondenheid door gezamenlijk grote doelen te bereiken.”
Voor ‘de grootste (abrikozen)vlaai ter wereld’ zijn er 520 kg abrikozen nodig, 300 kg deeg, 300 kg crumble en een immense hoeveelheid echte boter. Het totale gewicht wordt geschat op bijna anderhalve ton (1500 kg). Meer info over deze recordpoging en de horecavakbeurs BBB Maastricht vind je op www.bbbmaastricht.nl