...

Stormschade in Haaltert, bibliotheek Dreef dicht door grote schade

Stormschade in Haaltert bibliotheek Dreef dicht door grote schade

Stormschade in Haaltert

Het onweer op dinsdagavond 9 juli zorgde in Haaltert voor veel stormschade.

De gemeentelijke diensten gingen dinsdagavond meteen aan de slag om de wegen vrij te maken. Ze werken daar de komende dagen aan verder. Lokaal bestuur Haaltert werkt daarvoor samen met de brandweer. De straten worden gecontroleerd, afgevallen takken en omgewaaide bomen worden weggenomen. In probleemzones worden de rioolputjes op woensdag al gereinigd.

Heb je nog een melding? Dan kan je terecht op het e-loket van onze hulpverleningszone op  https://zuid-oost.hulpverleningszone.be en het meldpunt van lokaal bestuur Haaltert via https://www.haaltert.be/meldpunt.

Tijdelijk bib in Dreef zwaar getroffen

Het dak van de tijdelijke bib op de gemeentelijke site in Dreef in Haaltert waaide er tijdens de storm af. Het water liep het gebouw binnen, waardoor er schade is aan de materialen van de bibliotheek.

De bibliotheek ging maandag 15 juli in zomerverlof, maar moet nu dus noodgedwongen 5 dagen vroeger sluiten. Lokaal bestuur Haaltert gaat nu op zoek naar oplossingen om de Haaltertse bib een nieuw tijdelijk onderkomen te geven tot het nieuwe vrijetijdshuis in de Achterstraat klaar is.

De site in Dreef (Haaltert) wordt voor de veiligheid volledig afgesloten.

De inleverbus wordt verplaatst van Dreef naar het Sint-Martinusheem, Kerkskendorp 18 in Kerksken. Vanaf donderdag 11 juli is de inleverbus daar beschikbaar.

 

Ook in de bibliotheek van Denderhoutem is er waterschade door de storm. Daarom kan de bib niet opengaan op woensdag 10 juli. Maar zaterdag 13 juli blijft de bib in Denderhoutem uitzonderlijk langer open. Je kan er doorlopend terecht van 9 tot 16 uur. Je kan voor de collectieve sluiting dus daar nog om je vakantielectuur.

Daarna gaat de bib in zomerverlof tot 28 juli. Bibliotheek Denderhoutem gaat dan weer open, zoals gepland.

De inleverbus aan bib Denderhoutem blijft ook beschikbaar.

 

Uitleentermijnen worden automatisch verlengd

De uitleentermijnen van beide bibs worden automatisch verlengd tot eind augustus. Tot die tijd zal je dus geen boete krijgen op de ontleende materialen.

Bibliotheek Haaltert roept op om de uitgeleende boeken en andere materialen van bib Haaltert bij te houden tot eind augustus.

Stormschade in Haaltert bibliotheek Dreef dicht door grote schade