...

De Parkies line up Blankenberge bekend

De Parkies Blankenberge line up

De parkies in Blankenberge deelnemende artiesten zijn bekend gemaakt. Barbara Dex, 2Fabiola, Pat Krimson, LEEZ, IIII (Four), Pauline, Michael Schack, Top Guns, ABBA4U, Gene Thomas en Soulbrothers komen naar de Parkies-concerten in Blankenberge. Vanaf 3 juli tot en met 21 augustus 2024 kan je opnieuw acht woensdagavonden terecht in het Blankenbergse Park De Craene voor één van de gratis Parkies-concerten. Op 3 juli opent countrygirl Barbara Dex die het repertoire van wereldberoemde countryzangeressen op een voetstuk plaatst. Denk aan Dolly Parton, Emmylou Harris, Tammy Wynette, Patsy Cline, June Carter e.v.a. 2Fabiola en een dj-set van Pat Krimson knallen op 10 juli. Met monsterhits als ‘Lift U Up’, ‘I’m On Fire’, ‘Magic Flight’, ‘Flashback’, ‘Freak Out’ of de Eurosongknaller ‘She’s After My Piano’, staat er met 2Fabiola meer dan 33 jaar muziekgeschiedenis op het podium.

De Parkies Barbara Dex

Uitkijken naar de eerste parkies-concerten

“Ik kijk echt uit naar onze eerste Parkies-concerten, samen met Loredana (vocals) en Thomas (gitaar). Aansluitend kruip ik zelf nog achter de dj-booth om de avond af te sluiten met stomende beats”, zegt Pat Krimson enthousiast. Vorig jaar stapte Lisa van Rossem als LEEZ uit de schaduw van haar beroemde broer Joris (Metejoor). Met haar debuutsingle ‘Who Will Be There’ scoorde ze de supertip in het VTM-programma ‘Tien om te Zien’. Afgelopen maanden zorgde ze op dinsdagochtend voor een eigen versie van een bekende JOE-hit. Met haar krachtig stemgeluid maakt LEEZ het verschil tijdens haar optredens, die voorafgegaan worden door de nieuwe girlband IIII (uit te spreken als Four). Gloria Vogel, Lani Lasri, Femke Schaepkens en Marie-Emilie Cahay, de vier nieuwe, muzikale zussen werden door Metejoor-ontdekker Hans Francken en z’n echtgenote Ingrid Mank opgevist uit ‘The Voice Kids’.

De Parkies 2Fabiola

Winnares van de Regi Academy

Songs van Billie Eillish, Tate McRae, Amy Winehouse e.v.a. zijn kanshebbers om aan bod te komen tijdens hun vierstemmige optredens. LEEZ en IIII (Four) spelen op 17 juli. Drie jaar geleden werd de 22-jarige Pauline (Slangen) als winnares van de Regi Academy opgenomen in de Regi-familie. Hierdoor trad ze ondertussen al een paar keer op tijdens Regi zijn Sportpaleisconcerten en nam ze met hem deel aan het afgelopen seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. ‘Duizend Sterren’, haar eerste single met Regi, was meteen goed voor een nummer 1-hit in De Vlaamse Top 50 van Ultratop. Datzelfde gebeurde ook met haar solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’ en ‘Lost Without You’, waarmee ze samen met Regi piekte in de top 30 van de Singles top 100 van Ultratop. Pauline deelt op 24 juli het podium met de legendarische Michael Schack (Milk Inc., Kate Ryan, Netsky, Ozark Henry, e.v.a.).

De Parkies Pauline

Partyband Soulbrothers

Met zijn unieke one-man-show brengt hij de ideale afwisseling tussen dj-sets en live optredens. Doorheen de jaren groeide ‘de drummer van’ uit tot een internationaal gewaardeerde soloartiest. Michael is een vernieuwer die moeiteloos zijn setlijst omgooit, waardoor er geen 2 shows hetzelfde zijn. De populaire 80’s-partyband Top Guns van Sean Dhondt speelt op 31 juli. ABBA4U zorgt met heerlijke ABBA-klassiekers op 7 augustus voor een mooie concertavond. Gene Thomas speelt 14 augustus. Samen met zijn livemuzikanten brengt hij weer heerlijke versies van zijn klassiekers ‘Voor Haar’, ‘Kom Wat Dichterbij’, maar ook zijn nieuwste single ‘Miss California’ staat op setlijst van de parkies. Charel Van Domburg en Wim Soutaer sluiten met hun partyband Soulbrothers (light), op 21 augustus de Parkies-concerten in Blankenberge feestelijk af.

De Parkies SoulbrothersVanaf 19 uur ben je welkom op de Parkies. Het eerste deel of de voorprogramma’s van de parkies starten om 20 uur. Aansluitend is er een korte pauze en start het vervolg. Op het terrein kan je genieten van een uitgebreid drankenassortiment en een foodtruck. Op de unieke locatie in het groen wordt er opnieuw gewerkt met herbruikbare bekers en betaal je cashless. De 33ste Parkies-concerten vinden dit jaar plaats op 19 locaties in Vlaanderen, goed voor 137 gratis concerten waar meer dan 20 gevarieerde artiesten aan meewerken. Meer info vind je op www.parkies.be

Foto’s: House Of Entertainment.