...

Bart Swings in de laatste 100 uur op Pickx+

Bart Swings op Pickx+

Bart Swings in de laatste 100 uur op Pickx+. In het rijtje straffe Belgische sporters kan schaatser Bart Swings onmogelijk ontbreken. Met ongeziene prestaties en de daarbij behorende medailles in zowat elke discipline mogelijk, inclusief Olympisch goud in de massastart, leerde de jonge atleet het land schaatsen. Al schaatst Bart al bijna de helft van zijn leven, toch heeft de 33-jarige Leuvenaar nog andere ambities en passies in het leven.

Bart Swings

Ervaring met stresssituaties

In een gloednieuwe aflevering van ‘De Laatste 100 uur’ wordt deze keer topschaatser Bart Swings het vuur aan de schenen gelegd door Luk Alloo. Een druk waar de jonge sportman moeiteloos mee om kan door zijn vele ervaring met stresssituaties. Al vanaf zeer jonge leeftijd neemt hij deel aan competities en verovert hij podia. Al begon zijn topsport avontuur niet bij het schaatsen.

Skeelers van Sinterklaas gekregen

Ik heb mijn eerste paar skeelers van Sinterklaas gekregen, net als mijn broer en zussen, toen ik 6 jaar was. Ik trok ze aan en voelde meteen dat dat me wel echt lag. Ik ben samen met mijn broer Maarten in de competitie gestapt. Bij de junioren begonnen de overwinningen echt te komen. Op mijn 18de heb ik de overstap gemaakt naar schaatsen en het was toch een groot verschil.

Olympische dromen

De skeelerbeweging gaat me vrijwel natuurlijk af, terwijl ik op het ijs echt moet nadenken. Tegen die verschillen in techniek bots ik soms nog. Ik skeeler liever dan dat ik schaats maar ik had Olympische dromen, ik wou medailles. Toen ik begon te schaatsen zei ik meteen dat ik me wou plaatsen voor de Olympische Spelen in Sotsji (2014) en tegen PyeongChang (2018) wil ik een medaille. En dat is ook gelukt. Maar moest skeeleren een Olympische sport zijn, dan had ik alleen dat gedaan.”

Interviewer Luk Alloo

Aanstaande donderdag is tijdens een nieuwe aflevering van De Laatste 100 uur met host en interviewer Luk Alloo te ontdekken wat het driftige kantje in Olympisch schaatser Bart Swings triggert, wat hij wil doen na zijn topsportcarrière, hoe lang hij zeker nog wil doorgaan en hoe hij later herinnerd wil worden. Donderdag 28 maart 2024 omstreeks 22u00 te zien op Pickx+. Nadien wordt het doorheen de hele week herhaald en is ook on demand te herbekijken.

Bart Swings & Luk Alloo