...

5 essentiële beautyproducten voor de lente

beautyproducten voor de lente

5 essentiële beautyproducten voor de lente

Nu de temperatuur stijgt en er steeds meer zonnestralen vallen op je huid, is het belangrijk om een frisse wind te laten waaien door je toilettas. Zo behoud je dezelfde stralende look tijdens het nieuwe seizoen. Benieuwd naar welke essentials je zeker moet hebben? Hier lees je de vijf belangrijkste.

  1. Getinte moisturizer met SPF

Terwijl de zonnestralen sterker worden, is het van vitaal belang om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies daarom voor een getinte moisturizer met een ingebouwde SPF van minstens 30. Deze multifunctionele beauty essential egaliseert je teint terwijl het bescherming biedt tegen zonneschade en een droge huid. Bovendien voelt dit product een stuk aangenamer aan tijdens warmere dagen dan een zware, dekkende foundation, wellicht zonder SPF.

  1. Frisse nagellakkleuren

Laat de donkere, winterse nagellakkleuren achterwege en kies voor heldere tinten. Denk aan frisse pastelkleuren zoals zachtroze, mintgroen of lavendel om een zomers accent toe te voegen aan je look. Daarnaast zijn levendige tinten zoals koraal, perzik of turquoise ideaal voor een opvallende look. Vergeet niet om een basis- en topcoat aan te brengen voor een langdurige manicure die perfect past bij het nieuwe seizoen en je lente outfits.

  1. Verfrissende gezichtsspray

Tijdens de warmere dagen van de lente kan je huid wel wat verfrissing gebruiken om gehydrateerd te blijven. Een verfrissende gezichtsspray is daarom een must-have product dat je huid meteen oppept en hydrateert gedurende de dag. Kies een spray op basis van natuurlijke ingrediënten zoals rozenwater, komkommer of aloë vera om je huid te kalmeren zonder je make-up te verstoren. Gebruik het als een opfrisser onderweg of als een setting spray voor een langdurige make-up look.

  1. Hydraterende haarolie

Na de droge wintermaanden heeft ook je haar extra hydratatie nodig om weer tot leven te komen. Een hydraterende haarolie is de perfecte oplossing om doffe lokken te herstellen en glans toe te voegen aan je kapsel. Kies voor een lichte formule op basis van natuurlijke oliën zoals argan, kokosnoot of jojoba. Breng de olie enkele keren per week aan op vochtig haar, vanaf de middellengtes tot de punten, zodat het zijdezacht aanvoelt.

  1. Kalmerende crème

Tot slot blijft een kalmerende crème zoals Baume een essential wanneer het weer warmer wordt. Deze verzacht geïrriteerde, rode zones die verschillende oorzaken kunnen hebben. Op die manier heb je een stralende, egale huid het hele seizoen door en draag je je zomerse outfits vol zelfvertrouwen.

Afbeelding van Rúben Gál via Pixabay