...

Veerle Baeyens, stopt dit jaar als Burgemeester van Haaltert

Veerle Baeyens

Veerle Baeyens, stopt dit jaar als Burgemeester van Haaltert

Lieve inwoners van Haaltert,
Ik heb besloten om eind dit jaar de politieke arena vaarwel te zeggen. Meer dan 12 jaar lang heb ik elke dag alles gegeven voor onze prachtige gemeente, en ik zal dit ook blijven doen tot de laatste dag van mijn mandaat.

Maar er zijn helaas grenzen aan wat een mens kan verdragen. De persoonlijke aanvallen die de voorbije periode mijn richting uitkwamen hebben die grenzen overschreden. Zich voortdurend moeten verdedigen tegen valse beschuldigingen en verdachtmakingen, en mezelf zelfs afgebeeld moeten zien als Hitler: dat weegt op een mens. Het ging zelfs zo ver dat een vrederechter een van mijn politieke tegenstanders veroordeelde. Hoe droevig dat het zover moest komen. Het maakte dat ik mijn lokaal engagement niet meer kon invullen op een manier die voor mij en mijn omgeving nog gezond was.

Wel weiger ik om dit hoofdstuk in mijn leven hierdoor te laten kleuren. Ik heb enorm genoten van de vele menselijke contacten die de politieke stiel met zich meebrengt. Gezellige contacten op de markten, op café en kermissen, diepgaande menselijke discussies, schrijnende verhalen, … Stuk voor stuk gaven deze contacten me telkens de nodige energie om ervoor te gaan.
Ik wil graag alle mensen danken die in mij geloofden en me tijdens mijn politieke loopbaan hebben geholpen, zowel in de frontlinie als achter de schermen. Ik wens ook mijn partij te bedanken, de N-VA, die me altijd is blijven steunen. In het bijzonder onze lokale afdeling in Haaltert. Ik blijf overtuigd Vlaams nationalist en blijf geloven in de partij en onze geëngageerde mensen.
In de eerste plaats kijk ik met enorm veel trots terug op alles dat ik samen met ons N-VA-team in Haaltert heb kunnen realiseren.

Ik denk daarbij in het bijzonder aan de realisatie van De Spot, de BIB in Denderhoutem, de speelpleinen, de mooie groene oase van het Vondelhof, de uitbouw van een dienst veiligheid en gemeenschapswachten, de uitwerking van een volledig BIN-netwerk, meer kinderopvang in Denderhoutem en Haaltert, twee mooie sociale woonprojecten voor onze inwoners, een Nederlands taalbeleid met taalklap , de passages van de Ronde van Vlaanderen, de nieuwe evenementen zoals Smaakmarkt, het jeugdfestival Joenk voor onze jeugd, de uitbouw van vier noodwoningen, de uitbreiding van sport- en speelpleinwerking, een thuis voor onze KSA Atom en KSA Haaltert, de pluktuinen, de vele pleintjes die een opfrissing nodig hadden, de extra bebloeming en verlichting in het straatbeeld, … Het is te veel om allemaal op te sommen. Het meest fier ben ik op de opening van onze brandweerkazerne Dreef te Haaltert. Dat was voor mij een mooi en emotioneel moment.

Er zijn nog enkele belangrijke dossiers op de agenda die ik de komende maanden tot een goed einde wil brengen. Denk aan de afwerking van het Sint Goriksplein, de bouw van een sociaal woonproject aan het Sint Goriksplein, de verbouwing van onze BIB Haaltert naar een vrijetijdshuis, de aanleg van het kunstgrasveld en de uitbouw van de sportsite Dreef, de realisatie van een jeugdlokaal voor KLJ Kerksken, diverse asfalteringswerken zoals Anderenbroek en Vondelen, de vernieuwing van fietspaden in Diepeweg en Ninoofsesteenweg, enz. Ik zal mij daar nog vol enthousiasme voor inzetten.
Maar na deze legislatuur is het dus tijd voor iets anders. Ik kijk ernaar uit om meer tijd door te brengen met mijn gezin en ben benieuwd welke uitdagingen op mijn pad zullen komen. Ik hoop ze met even veel passie te kunnen doen. Tot in den draai, op straat of ergens onderweg.

1821 keer liefs voor jullie allen
Veerle
N-VA Haaltert