...

Suzanne Verhoeven kreeg mooi afscheid op de sluitingsprijs

Suzanne Verhoeven stopt definitief

Suzanne Verhoeven kreeg met een tweede plek voor Laura Verdonschot een mooi afscheid en, was de Sluitingsprijs Oostmalle een voltreffer voor De Ceuster Bonache Cycling Team. Tijdens het Belgische openingsweekend van het nieuwe wegseizoen werd er afgelopen zondag in ook een punt gezet achter het veldritseizoen tijdens de Sluitingsprijs Oostmalle. Voor het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team werd het opnieuw een voltreffer met een tweede plek voor Laura Verdonschot. In een spannende laatste ronde werd Laura tweede na Lucinda Brand en voor Manon Bakker. “Fijn dat ik op deze manier in Oostmalle het seizoen kan afsluiten. Het was een snelle cross op een terrein dat mij ligt. Het is fijn als je met zo’n conditie kan rondrijden. Of het seizoen nog een paar wedstrijden langer mocht duren? Goh, ik ben blij dat het erop zit. Dat was ook zo voor Suzanne Verhoeven wist ze ons te vertellen.

Suzanne Verhoeven met ouders

Tijd voor vakantie en zon voor Suzanne

Tijd voor vakantie en zon, want daar kijk ik echt naar uit,” zei Laura Verdonschot. Met 8 overwinningen7 podia in tv-crossen, zilver op het BK, een 5e plek op het WK én de 5e plaats op de UCI-ranking, sloot de 27-jarige wielrenster afgelopen seizoen weer aan bij de internationale veldrittop en was ze in de algemene uitslagen en prestaties ‘de beste Belgische renster’ van de afgelopen maanden. Niet alleen Laura, maar ook haar collega-rensters reden een sterke Sluitingsprijs. Alicia Franck werd 9e. Lotte Baele werd 23e en Lies’l Schevenels nam van het seizoen en het team afscheid met een 33ste plek. Naast de podiumceremonie ging er in Oostmalle veel aandacht naar de afscheidnemende Suzanne Verhoeven. De 28-jarige wielrenster uit Schakkebroek (Herk-de-Stad) bolde als 19e over de streep in haar laatste koers.

Suzanne Verhoeven (2)

Jesse Vandenbulcke als speerpunt

Het was een snelle wedstrijd. Amai. Ik voel mij helemaal choco, maar blij dat ik hem netjes kon uitrijden alvorens mijn fiets definitief aan de haak te hangen. Het was een dag met veel prikkels en emoties, maar ik ben blij dat ik op deze manier een punt kon zetten achter mijn carrière. Hier kan je alleen maar van dromen.” Na een korte break voor de veldrijdsters start aansluitend het wegseizoen van het De Ceuster Bonache Cycling Team, met voormalig Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke als speerpunt. “Onze nieuwe veldritcoach Camiel van den Bergh vormt dadelijk een mooie tandem met een ervaren wegcoach die we binnenkort voorstellen. De samenwerking met Acrog-Tormans trekken we ook door op de weg waar we mooie resultaten willen halen in een aantal wedstrijden,” klinkt het bij het team.

Suzanne Verhoeven met Collega's (0)

Vooraan: Suzanne Verhoeven, Lotte Baele, Laura Verdonschot, Alicia Franck, Lies’l Schevenels, Jinse Peeters
Achteraan: Dirk Verbeeck, Davy De Ceuster, Rob Peeters

Foto’s: House Of Entertainment.