...

Jinse Peeters eindigt vroegtijdig Veldritseizoen

Jinse Peeters eindigt Veldritseizoen

Jinse Peeters eindigt vroegtijdig haar Veldritseizoen door hardnekkige bacteriële infectie. Pech voor de 24-jarige Molse wielrenster Jinse Peeters van het De Ceuster Bonache CyclingTeam. Door een hardnekkige bacteriële infectie moet ze haar veldritseizoen vroegtijdig afsluiten. “Tijdens de kersperiode voelde ik mij al wat minder, waardoor ik het vermoeden heb dat die infectie toen al in mijn lichaam zat. Met de nodige rust heb ik mij voorbereid op het BK in Meulebeke, waar ik reed voor onze kopvrouw Laura Verdonschot en zelf zesde werd. Daarna ging het stijl bergaf met in Benidorm een teleurstellende 38ste plek in de Wereldbekerwedstrijd.

Jinse Peeters (0)

Momenteel geen verbetering

Ik ben de afgelopen weken blijven trainen, maar ik merk dat er momenteel geen verbetering zit in mijn gevoel. Ondertussen is die sluimerende bacteriële infectie helemaal doorgebroken in mijn lichaam, waardoor het lastig is voor mij op training en tijdens de wedstrijden. Dat laatste had ik de voorbije weken al geschrapt. Met spijt in het hart stopt mijn eerste seizoen als fulltime veldrijdster vroegtijdig. Met het oog op het komende wegseizoen, waar ik samen met mijn collega-rensters ga rijden voor onze kopvrouw Jesse Vandenbulcke, is het de enige juiste beslissing. Langs de zijlijn ga ik nog een paar veldritten proberen mee te pakken, zoals het afscheid van collega Suzanne Verhoeven tijdens de Sluitingsprijs van Oostmalle. Verder is het uitzieken, mezelf mentale rust geven en vervolgens weer conditioneel opbouwen naar het wegprogramma.

Jinse Peeters en Davy De Ceuster (Bouwkranen De Ceuster)

Als wielrenster op de weg begonnen

Als wielrenster ben ik op de weg begonnen en heb ik voor het 100 % Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache wielerteam gekozen omdat ze met Jesse daar dit jaar ook op focussen. Over een paar weken wil ik er terug staan en start meteen ook mijn voorbereiding voor het komende crosseizoen. Het is jammer dat ik in het truitje van mijn nieuwe wielerteam dit jaar maar een beperkt aantal crossen in het veld kan afwerken. De steun van het team en mijn collega-rensters doet deugd, zeker op momenten dat het minder gaat. Maar, we komen terug, wees gerust!”, zegt Jinse Peeters, die vorige weekend met collega Suzanne Verhoeven in Boom te gast was in het WK-omkaderingsprogramma van Karl Vannieuwkerke.

Suzanne Verhoeven, Karl Vannieuwkerke, Jinse Peeters

Foto’s: House Of Entertainment.