Joël Borelli lanceert swingende debuut-EP

Joël Borelli met EP Blijf Je Vannacht Bij Mij

Joël Borelli lanceert swingende debuut-EP. “Bekendste onbekende Nederlander” Joël Borelli lanceert swingende debuut-EP in aanloop naar show in AFAS Live Joël Borelli, onthou die naam. De “bekendste Onbekende Nederlander”, die intussen alle mogelijke vaderlandse zalen platspeelde en door insiders getipt wordt als The Next Big Thing, timmert hard aan de weg en ziet zijn inspanningen dit jaar beloond met een eerste grote AFAS Live-show in Amsterdam op 22 maart. The only way is up en ook Vlaanderen zal op termijn moeten bezwijken voor de flair en de kunde van deze topmuzikant.

Joël Borelli Blijf Je Vannacht Bij Mij

Rasentertainer uit Eindhoven

Als voorsmaakje stuurt Joël de E.P. ‘Blijf Je Vannacht Bij Mij?‘ de wereld in, waarop hij zijn kunnen etaleert, en nog meer moois komt eraan in samenwerking met o.a. John Ewbank en Hans Visser. Joël Borelli, de rasentertainer uit Eindhoven, lanceerde net zijn debuut EP onder de titel ‘Blijf Je Vannacht Bij Mij?’ Op zijn EP zijn vier favoriete songs van de zanger terug te vinden, de titelsong en daarnaast Without Love (Borelli’s Theme), Ik Hou Van Jou (Liefde van Later) en Toen Ik Je Zag. Borelli heeft de liedjes allemaal opgenomen in een eigen versie met groot harmonisch orkest.

Een speciale plek in mijn hart

Joël: “Elk nummer op de EP heeft een speciale plek in mijn hart, van nostalgie tot feest tot en met publieksfavorieten. Zo is het nummer Ik Hou Van Jou (Liefde Van Later) één van de lievelingsnummers van mijn moeder en het bewijs dat je met een klein liedje een overweldigend gevoel kunt overbrengen. Herman van Veen en dit nummer zijn een grote reden voor mij geweest om het theater in te gaan. Without Love is juist een klassieker uit mijn tijd bij Crazy Piano’s en dit funky nummer heb ik mij helemaal eigen gemaakt en behoort tot één van de knallers in mijn sets.”

Met zijn piano achter in zijn kofferbak

Joël Borelli ging jarenlang, met zijn piano achter in zijn kofferbak, langs iedere denkbare locatie in het land. Met zijn energieke en originele manier wist hij overal de sfeer naar zijn hand te zetten. Daardoor is hij uitgegroeid tot één van de meest gevraagde entertainers van Nederland, maar ook buiten onze landsgrenzen. Borelli verzorgt meer dan 180 shows per jaar in binnen- en buitenland. Momenteel reist hij door het land met zijn theatertour: Introducing: Joël Borelli. Het album vormt een opmaat naar het grootste solo-optreden ooit van Borelli.

Eerder kondigde hij aan op 22 maart 2024 naar de AFAS Live in Amsterdam te komen. De concertzaal wordt voor de gelegenheid omgebouwd in Club 88, genoemd naar het aantal toetsen op de piano die een cruciale rol spelen in Borelli’s carrière.