...

Hoe profiteer ik van reisflexibiliteit voor betaalbare last-minute vliegtickets?

betaalbare last-minute vliegtickets

Hoe profiteer ik van reisflexibiliteit voor betaalbare last-minute vliegtickets?

Als je een verre reis wilt gaan maken is vliegen nog altijd de makkelijkste en snelste optie. Maar vliegen is de laatste jaren verschrikkelijk duur geworden. Zeker nu er ook nog vliegbelasting bovenop komt. Reserveer vliegtickets dus vooral niet te vroeg. Als je flexibel bent in de dag waarop je vertrekt, is last-minute boeken een goedkope uitkomst. Wat is last-minute boeken en hoe pak je het het beste aan? Lees er hier meer over!

Wat is last-minute boeken?

Last-minute boekingen zijn boekingen die heel kort voor vertrek gedaan worden, in de meeste gevallen voor een lager tarief. We spreken van een last-minute boeking vanaf zes weken voor vertrek, maar je kunt zelfs één dag van tevoren je vliegtickets nog boeken. Last minute vliegtickets naar elke bestemming vind je bij bijna alle aanbieders.

Hoe pak je het het beste aan?

Als je van plan bent om last-minute te boeken, is het dus zaak om niet eerder dan zes weken van tevoren jouw vlucht te boeken. Je kunt dit het beste doen bij een spontane vakantie, omdat je de bestemming en de datum van vertrek niet altijd voor het kiezen hebt. Om de goedkoopste tickets te vinden, is het slim om de websites van meerdere aanbieders naast elkaar te openen en de prijzen te vergelijken. Om echt kosten te besparen, kun je ook een nachtvlucht boeken. Deze zijn in de meeste gevallen een stuk goedkoper, omdat iedereen een hekel heeft aan reizen in de nacht.

Ben je altijd goedkoper uit?

Hoewel je vaak goedkoper uit bent met last-minute boekingen, is dit niet altijd het geval. Controleer dus vooraf al de prijzen van je vlucht, zodat je zeker weet dat je daadwerkelijk goedkoper uit bent. In sommige gevallen is het ook goedkoper om twee enkele reizen te boeken dan één retourvlucht. De echte durfals boeken pas op hun vakantiebestemming een vlucht naar huis. Dan kun je misschien niet altijd terug op de dag die je in gedachten had, maar het kan je wel veel geld besparen.

De nadelen van last-minute boeken

Last-minute vliegen is echt iets voor spontane avonturiers zoals wij. Het is vooral leuk en handig als je langere tijd vakantie hebt en open staat voor verschillende bestemmingen. Als je al een vertrek- en terugkomstdatum en bestemming in gedachten hebt, is last-minute vliegen niet zo’n goed idee. Bovendien heb je de luchthaven en de maatschappij waar je mee vliegt ook niet altijd voor het kiezen, en sommige mensen hechten daar ontzettend veel waarde aan. Als je je graag laat overvallen en graag een risico neemt, is last-minute vliegen voor jou de ideale uitkomst.

Is het wat voor mij?

Last-minute deals boek je minimaal zes weken van tevoren. Kijk kritisch of je echt de beste deal te pakken hebt. Als je je vakantie graag tot in de puntjes uitstippelt, is het misschien niet voor je weggelegd, maar als je zin hebt in een avontuurlijke en spontane vakantie, kan een last minute echt een uitkomst voor je zijn.

Afbeelding van Joshua Woroniecki via Pixabay