...

Musical Gaston & Leo gigantisch succes

Musical hommage aan Gaston & Leo

Musical Gaston & Leo – De Hommagemusical trekt grote belangstelling en weet de fans van het Grote Duo te ontroeren. Deze zondag rolde Theater Elckerlyc in Antwerpen de rode loper uit voor een schitterende en emotionele voorstelling van “Gaston & Leo – De Hommage Musical”, een eerbetoon aan Vlaanderens grootste komische duo. De voorstelling, gevuld met een lach en een traan, kon rekenen op een overweldigende belangstelling en een opvallende aanwezigheid op de rode loper.

Musical Gaston & Leo Scenfoto (2)

 

Chantal Berghmans en Martine de Waegeneire

De musical bleek niet alleen een triomf op het podium, maar ontroerde ook de dochters van Gaston & Leo, Chantal Berghmans en Martine de Waegeneire. De hommage musical is een oprechte viering van het komische duo, dat 30 jaar na het overlijden van Leo Martin nog steeds een warm plekje heeft in het hart van het Vlaamse publiek. Sinds 19 januari staat het theaterpubliek oog in oog met de hommage aan Gaston & Leo, het legendarische komische duo dat Vlaanderen decennialang deed schaterlachen.

Musical Gaston & Leo Scenefoto

Gaston & Leo De hommage musical

In ‘Gaston en Leo – de hommage musical’ gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Het begint met een telefoontje van de nog in leven zijnde Gaston naar zijn overleden vriend Leo in de hemel. En dan begint het verhaal achter het komsche duo. Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

Musical Gaston & Leo Scenfoto (3)

Indrukwekkende productie

De regisseur van dienst, Frank Van Laecke, leidde de cast en crew naar een indrukwekkende productie met schitterend orkest o.l.v. Thomas Vanhauwaert die het publiek meeneemt door de rijke geschiedenis van Gaston & Leo. Het script, geschreven door Kobe Van Herwegen in samenwerking met regisseur Frank Van Laecke en co-bezieler Dirk Van Vooren, belicht de hoogte- en dieptepunten van het duo. Warre Borgmans en Jurgen Delnaet brachten met verve de karakters van Gaston & Leo tot leven, terwijl de hoofdcast, inclusief Sandrine André, Gunther Levi en Heidi De Grauwe, schitterde op het podium. Een gevarieerd ensemble van tien talentvolle acteurs, waaronder Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn, omringde de hoofdcast en zorgde voor een meeslepende ervaring.

Musical Gaston & Leo Afscheidsapplaus

“Gaston & Leo – De Hommage Musical” is nog tot en met 25 februari te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen, voordat het gezelschap verhuist naar Capitole Gent van 1 tot en met 3 maart 2024. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.backstage-producties.be.

Gaston en Leo, een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen, dat je zeker moet gezien hebben.

Voor de fans van Gaston & Leo is er naast deze geweldige hommagemusical ook nog het boek Gaston & Leo. Met lach en traan waarin auteur Kobe Van Herwegen je meeneemt achter de schermen van het komische duo. Met fotomateriaal uit de persoonlijke archieven, anekdotes en getuigenissen uit hun entourage krijg je een unieke blik op hun leven en carrière.

Musical Gaston & Leo Scenfoto Martine De Wageneire en Chantal Berghmans

30 jaar geleden verloor ik mijn vader, met dit boek heb ik het gevoel dat ik hem een stukje terugkrijg.
(Martine de Waegeneire, dochter van Leo Martin)

Wat ben ik fier op dit boek over hun fantastische carrière. Papa en Leo verdienen dit.
(Chantal Berghmans, dochter van Gaston Berghmans)

Hun gedachtenis in ere houden is niet enkel een groot plezier, maar ook een enorm voorrecht
(Rene Vlaeyen, ex-manager van Gaston & Leo).

Scenefoto’s: Backstage producties