...

Het creëren van een landelijk interieur: naar deze 6 meubelstukken moet je op zoek

landelijk interieur

Het creëren van een landelijk interieur: naar deze 6 meubelstukken moet je op zoek

Staat het voor jou vast dat je een landelijk interieur wil in de woonkamer, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Dat is begrijpelijk, want je verkrijgt de look enkel door de juiste samenstelling van meubels en decoratieve elementen. Omdat dit een lastige uitdaging kan zijn, vind je hier alvast naar welke meubelstukken je precies op zoek moet.

1. Robuuste houten eettafel

Het middelpunt van elke landelijke eetkamer is een robuuste houten eettafel. Kies voor een massief houten tafel met een natuurlijke afwerking. Zichtbare nerven voegen karakter toe. Denk aan een rechthoekig model met brede poten, waardoor het een stevige en authentieke uitstraling heeft.

2. Comfortabele zitbank met natuurlijke stoffen

Een comfortabele zitbank nodigt uit tot ontspanning en gezelligheid. Maar welke kies je uit het uitgebreide assortiment? Ga voor één met zachte, natuurlijke stoffen zoals linnen of katoen. Een neutrale kleur zoals beige of grijs past goed bij het landelijke kleurenpalet. Voeg kussens met ruitpatronen of bloemmotieven toe voor extra charme.

3. Houten dressoir met glaspanelen

Een houten dressoir voegt naast opbergruimte een decoratief element toe aan de kamer. Kies een model met glazen panelen in de deuren, zodat je je favoriete servies en decoratieve items kan tentoonstellen. Een buffetkast met een verouderde of witte afwerking past perfect bij een landelijk interieur.

4. Gestoffeerde fauteuil met bloemenmotief

Voeg een vleugje vintage charme toe met een gestoffeerde fauteuil. Kies een model met een bloemenmotief of ruitpatroon voor een landelijke uitstraling. Plaats de fauteuil bij een raam met een zachte plaid voor een uitnodigende leeshoek. Houten details op de armleuningen of poten versterken het rustieke karakter.

5. Houten slaapkamermeubilair met sierlijke details

Kies een houten bedframe met sierlijke details, zoals gedraaide poten of een hoofdbord met ingewikkelde patronen. Combineer dit met nachtkastjes en een landelijke dressoir in dezelfde houtafwerking voor een samenhangende uitstraling.

6. Salontafel van hergebruikt hout

De salontafel in de woonkamer kan dienen als een statementstuk in een landelijk interieur. Overweeg er één gemaakt van hergebruikt hout met een verweerde afwerking. Het onregelmatige oppervlak en de natuurlijke tekenen van veroudering voegen karakter toe aan de ruimte.

Houd dus zeker dit lijstje bij de hand tijdens je zoektocht naar de juiste meubels. Op die manier heb je een handige richtlijn en weet je precies naar welke stukken je juist moet kijken. Wees ook niet te streng, want op die manier ga je misschien met lege handen naar huis. Zo lang de meubels een landelijke look uitstralen, zit je sowieso goed.