...

Wanneer schakel je een advocaat in bij belastingkwesties?

Wanneer schakel je een advocaat in bij belastingkwestiesWanneer schakel je een advocaat in bij belastingkwesties?

Een belastingrecht advocaat is nodig in verschillende situaties. Als je bijvoorbeeld een fout maakt in je belastingaangifte en een hoge boete krijgt, kan een belastingrecht advocaat bezwaar maken tegen deze boete en in beroep gaan. Ook als geschillen niet opgelost kunnen worden met alleen belastingadvies, zoals wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor de belastingschuld van een B.V., heb je een advocaat Gent nodig. Zij kunnen je juridisch bijstaan in moeilijke situaties. Laten we eens kijken wat belastingrecht is en wanneer het verstandig kan zijn om een advocaat in te schakelen.

Wat is belastingrecht?

​​Belastingrecht regelt alle aspecten van belastingheffing en inning. Het valt onder het bestuursrecht en wordt uitgevoerd door de Belastingdienst. Zij zijn verantwoordelijk voor het vaststellen en innen van belastingschulden. Dit doen ze meestal via belastinginspecteurs namens de overheid. Als je hulp nodig hebt in deze complexe juridische kwesties, is het verstandig om een belastingrecht advocaat om advies te vragen.

Niet eens met de belastingaanslag

Als je het niet eens bent met de belastingaanslag die je hebt ontvangen, kan dat verschillende redenen hebben. Misschien ben je wel iets vergeten in te vullen in je aangifte. Gelukkig heb je opties om dit recht te zetten. In veel gevallen kun je eenvoudig je aangifte aanpassen en de ontbrekende gegevens invullen. Maar soms is dat niet meer mogelijk, en dan is het moment om bezwaar te maken. Weet wel dat je alleen bezwaar kunt maken tegen een definitieve aanslag; voorlopige aanslagen kunnen niet worden betwist. In sommige gevallen kan bezwaar maken betekenen dat je je aangifte opnieuw moet indienen, terwijl in andere gevallen het verstandig kan zijn om juridisch advies in te winnen bij een advocaat om te bepalen wat de beste vervolgstappen zijn.

Bezwaar is afgewezen

Als je bezwaar tegen je aanslag inkomstenbelasting wordt afgewezen, zou je in beroep kunnen gaan bij de belastingrechter. Schakel hierbij de hulp van een advocaat. Zij kunnen je begeleiden bij het correct indienen van het beroepschrift. Dit zal je kansen op een positieve uitspraak vergroten. Dit beroepschrift moet binnen zes weken na de uitspraak op je bezwaar ingediend worden. Mocht je te laat zijn, dan kun je proberen aan te tonen dat er ‘bijzondere omstandigheden’ waren waardoor je het niet tijdig hebt kunnen indienen. Denk bijvoorbeeld aan een ziekte die je hebt opgelopen. Je hebt dus nog mogelijkheden om je zaak te verdedigen, maar de expertise van een advocaat kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Bevind jij je in een van deze situaties? Schakel dan een advocaat in voor de beste uitkomst!