...

make-upfestival ‘KabukiFest’

Make-upfestival ‘KabukiFest’ in Hasselt

Make-upfestival ‘KabukiFest’, 650 vrouwen straalden afgelopen weekend in Hasselt. Ruim 650 vrouwen trotseerden afgelopen zaterdag een uitzonderlijke hittegolf in september voor de eerste editie van het make-upfestival ‘KabukiFest’ dat plaatsvond in Ipanema Hasselt. Beautyonderneemster Caroline Rigo (Rigorgeous), bekend van o.a. de minerale make-up merken Cent Pur Cent en i.am.klean en het beautyconcept Café Beauté luisterde aandachtig naar de meer dan 14.000 vrouwen in de Facebook-community die al lang luidop droomden van hun eigen make-upfestival. Vanuit alle uithoeken van Vlaanderen kwamen ze afgezakt naar Hasselt, waar iedereen genoot van een stralende festivaldag gevuld met make-up, lekkere hapjes en drankjes en heel veel warme gesprekken.

Kabukifest BV's

(van links naar rechts) Cynthia Reekmans, Micha Marah, Anke’s dochter Lou, Anke Buckinx, Amaryllis Temmerman, Caroline Rigo

Bekend Vlaanderen

Ook bekend Vlaanderen was op de afspraak, met o.a. Amaryllis Temmerman, Anke Buckinx, Micha Marah en Evelyn Hoste. Buiten een paar enkelingen waren het vooral vrouwen met hun vriendinnen, familie, dochters of mama’s die zaterdag vlotjes de weg vonden naar het ‘KabukiFest’. “Onze Facebook-community is in coronatijden online ontstaan en is ondertussen goed voor meer dan 14.000 volgers. Velen waren al lang vragende partij om eens fysiek af te spreken. Daar ligt dus de basis van ons make-upfestival. Ik was al blij als we 200 tickets konden verkopen, maar met de gasten erbij zaten we aan 650 bezoekers. Als je ziet wie hier rondloopt, dan durf ik zeggen dat we met onze natuurlijke make-up vrouwen bereiken van 9 tot 99 jaar.

Jezelf zijn en leren om van jezelf te houden

In tegenstelling tot andere merken draait het bij ons om jezelf zijn en leren om van jezelf te houden. Onze make-up en skine care komt erbij, maar het draait in eerste instantie om de authenticiteit. Chapeau trouwens voor al die vrouwen die hier vandaag netjes, in de volle zon, hebben aangeschoven bij onze activiteiten. Dat had ik niet gedaan, denk ik (lacht)”, zegt initiatiefneemster Caroline Rigo glimlachend. “Vandaag genieten we van de make-up, de sfeer, de lekkere drankjes en hapjes zonder onze mannen”, klinkt het enthousiast bij een groepje vriendinnen uit Riemst en Diepenbeek. Voor de Antwerpse Liyé Cheung, die op stap was met haar schoonzus, was het ‘KabukiFest’ ook een positieve ervaring: “Ik heb me laten opmaken en inderdaad ook nog wat tips en advies gekregen in de make-up stoel.

KabukiFest Dames uit Riemst & Diepenbeek

KabukiFest: sames uit Riemst en Diepenbeek

Tips uitwisselen, nieuwe mensen leren kennen

Ik had gevraagd om mij naturel te schminken en gepolst welke make-up het best past bij mijn huidskleur. Voor mij was het een gezellige, leerrijke middag.” “We zijn vroeg vertrokken”, zegt Charlot Claerenhout uit Aalter. “Vanaf het prille begin zit ik al in de community, waar ik mijn twee vriendinnen heb leren kennen die mij hier vandaag vergezellen. Tips uitwisselen, nieuwe mensen leren kennen en elkaar steunen en oppeppen gebeurt niet alleen via de sociale media, maar ook in ’t echt. Het ‘KabukiFest’ heeft meer dan mijn verwachtingen overtroffen. Ze mogen dat elk jaar organiseren en met de warmte hebben we goed gesmeerd en gehydrateerd (lacht).

Kabukifest De Aalterse Charlot Claerenhout

KabukiFest: De Aalterse  Charlot Claerenhout

Radiopresentatrice Anke Buckinx

Net als radiopresentatrice Anke Buckinx, die met haar dochtertje Lou op stap was, genoten Eveline HosteAmaryllis Temmerman én Micha Marah voluit van een stralende zaterdag. “Ik ben een vurige fan en volger van Caroline Rigo. De manier hoe zij onderneemt, innoveert en nieuwe zaken zoals een make-upfestival introduceert, vind ik bewonderenswaardig. Niet alleen de producten, maar het samenbrengen van mensen die hun ervaringen delen is uniek en gaat nog veel verder dan de potjes, crèmes en tubes”, zegt Micha Marah. “De eerste stap is het uitsturen van een enquete naar onze bezoeksters, want we zijn heel benieuwd hoe zij ons ‘KabukiFest’ hebben beleefd en ervaren. Op basis van hun feedback kijken we verder, maar samen met ons team hebben wij alvast veel zin in een vervolg”, besluit Caroline Rigo gemotiveerd.

Kabukifest Caroline Rigo en Cynthia Reekmans

Kabukifest: Caroline Rigo en Cynthia Reekmans