...

‘Opera d’Amore’ trapt Benelux tour af

Opera d’Amore begint in antwerpen

Opera d’Amore‘ trapt Benelux tour op 8 oktober 2023 af in Stadsschouwburg Antwerpen De meest geliefde aria’s & liefdesduetten in één betoverend spektakel! In oktober 2023 strijkt het internationaal gelauwerde en verbluffende spektakel neer in België. Stadsschouwburg Antwerpen dompelt op 8 oktober als eerste locatie het Belgische publiek onder in de betoverende wereld van deze vernieuwende voorstelling, die 10 iconische operascènes uit 7 van de grootste opera’s aller tijden samenbrengt in één onvergetelijk spektakel.

'Opera d'Amore' scenefoto's

Adembenemende productie reist Benelux rond

Aansluitend reist de adembenemende productie door naar Capitole Gent (10/10), Nieuwe Luxor Rotterdam (12/10), Le Forum Luik (14/10) en Vorst Nationaal (15/10). Een visueel prachtige show die liefde en muziek viert. Een unieke ervaring die iedereen moet beleven. Aanschouw de meeslepende liefdesscènes, duetten, aria’s en ouvertures van legendarische componisten zoals Verdi, Puccini en Bizet, tot leven gebracht door uitzonderlijke stemmen en baanbrekende podiumtechnologieën.

Magische reis

Deze magische reis wordt gepresenteerd met kristalhelder geluid en indrukwekkende visuele technologie, waarbij het podium tot leven komt met vijf enorme LED-schermen die een 4K-resolutie virtuele 3D-omgeving bieden. Podiumkunsten en cinema worden naadloos gecombineerd, waardoor de historische kunst naar de 21e eeuw gebracht wordt. Enkele van de opgevoerde acts zijn afkomstig uit de volgende opera’s:

– Carmen
– Rigoletto
– Tosca
– La Bohème

Verteld door de zeer getalenteerde Keneward Hill, die het publiek met kennis door elke act leidt. Een unieke kennismaking met de wereld van de opera. Het publiek, vooral degenen die niet zo bekend zijn met de kunst,  wordt door de verteller door de eeuwen heen geleid. De gecodeerde conflicten van liefde in elke scène worden onthuld en er wordt zowel een korte samenvatting gegeven, als een uitleg over wat er in de volgende scène gebeurt. Geen wonder dus dat de meeste toeschouwers de show als ‘pure magie’ omschrijven.

Tickets & info ‘Opera d’Amore’ in oktober 2023 in Antwerpen, Gent en Brussel: ticketmaster.be.