...

Over deze drie logistieke dingen moet je nadenken bij het ontwerpen van je mancave

Over deze drie logistieke dingen moet je nadenken bij het ontwerpen van je mancave

Over deze drie logistieke dingen moet je nadenken bij het ontwerpen van je mancave

Een mancave: de droom van elke man. Het is een fijne plek om even tot rust te komen en je onder te dompelen in je favoriete bezigheden. Het bouwen van een mancave is niet zo gebeurt. Het is veel meer dan een televisie aansluiten, loungeset neerzetten, en de koelkast vullen met pintjes. Vooral bij een mancave in een buitenhuis in de tuin komen veel logistieke dingen kijken. Hoe zorg je voor een warme en vochtvrije omgeving? Of waar laat je al die leidingen? Lees snel verder en ontdek waar jij op moet letten bij het ontwerpen van je mancave!

Ondergrondse leidingen

Ten eerste houdt je rekening met eventuele ondergrondse leidingen en kabels die je mancave draaiende houden. Wat voor elke man een must is in zijn eigen mancave is een bar. Volledig uitgerust met biertap natuurlijk. Bij een bar komt meer kijken dan glazen neerzetten en de tap opendraaien. Voor kraanwater en afvoer zijn er leidingen nodig die je onder de grond verbergt. Natuurlijk mag dit gat in de vloer niet afdoen aan de nette uitstraling van de ruimte. Met een klinkerdeksel van Storax zorg je voor een makkelijke toegang tot de ondergrondse leidingen, maar ziet het er alsnog netjes uit!

Warmte- en vochtregulatie

Een tweede belangrijk punt om over na te denken bij het ontwerpen van je mancave is de warmte- en vochtregulering. Vooral in de winter ben je wat meer binnenshuis en dan ben je waarschijnlijk nergens liever dan in je eigen mancave. Denk aan een goede ventilering. Een slecht geventileerde ruimte kan zorgen voor vochtvorming en resulteren in schimmel. Daarnaast kun je een ontkoppelingsmat online bestellen om de tegels of andere vloerbedekking te beschermen. Ook werkt het goed in combinatie met een vloerverwarming. Comfort gaat voor alles!

Goede akoestiek

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving. In je mancave wil je gamen, films kijken en muziek luisteren. Zelf wil je daar ultiem van genieten, maar de buren en de rest van je gezin hebben daar waarschijnlijk geen zin in. Daarom is het belangrijk om de kamer goed geluidsdicht te maken. Gebruik absorptiemateriaal als vloerkleden, gordijnen en meubels met zachte bekleding. Daarnaast zorg je voor een isolatie van de muren en het plafond. Een mancave met de juiste akoestiek zorgt ook voor een beter geluid van je films en de muziek!

 

Zoals je ziet, moet je bij het ontwerpen van een mancave aan meer denken dan de inrichting. Zorg ervoor dat je makkelijk bij de ondergrondse leidingen kan. Daarnaast zorg je voor goede warmte- en vochtregulatie. Tot slot is de juiste akoestiek belangrijk om je omgeving niet tot last te zijn. Nu kun jij zonder zorgen genieten van je eigen mancave; wat een droom!

 

Photo by Brian Wangenheim on Unsplash