...

Zomerhit in de regen

Zomerhit in de regen

Zomerhit show 4 ging woensdag ondanks de regen in Blankenberge toch door. We vertrokken woensdagavond met volle moed voor de opname van Zomerhit, maar halverwege hadden we al prijs net zoals zovelen. Hierboven besloten ze om de hemelsluizen volledig open te zetten wat resulteerde in een hevige regenbui. Net op het moment dat we ons aanmelden hoorden we Bart Kaëll op de repetitie zingen van “Mooi Weer vandaag” van sarcasme gesproken. Zelf konden we gelukkig terecht in de zomerbar om de artiesten te interviewen en een foto te nemen. Peter Van Laet (Mama’s jasje) wist ons te vertellen dat zijn mooiste herinnering aan Zomerhit het winnen van de trofee was in 1997 met het nummer “Als De Dag Van Toen”.

Zomerhit 2023 Peter Van Laet (Mama's jasje)

Trofee kwijtgespeeld

Eigenlijk een herwerkte versie van Reinhard May uit 1976 en het nummer op die manier aan een tweede leven begon. Spijtig genoeg is de trofee die hij toen kreeg tijdens één van zijn vele verhuizen verloren geraakt, hij herinnert zich nog wel dat het een lang smal mannetje was. Op de vraag of zijn zomer geslaagd was met een optreden in Zomerhit of Tien Om Te Zien antwoordde hij dat zijn zomer geslaagd is als hij veel kan spelen. Dat is ook vandaag het geval want na zijn doorgang bij Zomerhit dat vroeg geprogrammeerd staat, moet hij snel de wagen in richting park De Craene ook in Blankenberge voor de Radio2 Parkies. Waarschijnlijk een optreden in dezelfde gietende regen als Zomerhit. Genomineerde Metejoor met een herwerkte versie van Laat Ons Een Bloem uit 1970 gezongen door Louis neefs konden we ook niet strikken voor een gesprek.

Zomerhit 2023 Metejoor

Britse tv-presentator en zanger Wally Whyton

Het nummer van Louis is trouwens een cover van het Engelse Leave them a flower van de Britse tv-presentator en zanger Wally Whyton. De Nederlandstalige tekst was van Phil van Cauwenbergh, de man die veel liedteksten voor Neefs heeft geschreven. Ook Natalia kregen we wel voor de lens maar niet voor de microfoon. Net zoals Laura Tesoro ook genomineerd voor Zomerhit 2023 met het nummer Bad Ain’t That Bad en derde genomineerde was Mentissa met Mamma Mia kregen we niet te zien. Ondertussen was het even opgehouden met regenen dus werden alle fotografen opgetrommeld om foto’s te nemen van Bart Kaëll. De foto’s waren nog maar net ingeblikt of de hemelsluizen gingen alweer open.

Zomerhit 2023 Natalia

Bart Kaëll

Met de immer, vriendelijke en goedlachse Bart hadden we nog een gesprek in zijn loge. Uiteraard was onze eerste vraag wie hij zag als mogelijke winnaars? Daar ging hij resoluut voor de nieuwe lichting jongeren zoals daar zijn Camille, Pommelien Thijs, Laura Tesoro…enz… Een paar weken eerder in de studio van radio Rand in Dilbeek kreeg ik voor het eerst de net uitgekomen vidoclip op Bart zijn smartphone te zien. Ik zei hem toen dat hij een ernstige kanshebber was voor een nominatie Zomerhit 2023. Nu een paar weken later bij Zomerhit in Blankenberge moest hij mij gelijk geven. een half uurtje later onder de gietende regen stond diezelfde Bart “Wat is Jouw Geheim te zingen”.

Zomerhit 2023 BartKaëll

Zaterdag 5 augustus om 20.45 uur op VRT 1 en VRT Max

Nog een eervolle vermelding voor het publiek die ondanks de regen die met bakken naar beneden viel, toch bleven staan om hun idool aan te moedigen. Zij verdienen allemaal wat ons betreft een medaille voor moed en zelf opoffering. Want en daar moeten we eerlijk over zijn, hadden wij al lang de pijp aan maarten gegeven en drogere oorden opgezocht. Hoe één en ander verliep kan je aanstaande zondag zelf bekijken en dat op Zaterdag 5 augustus om 20.45 uur op VRT 1 en VRT Max, met optredens van Arno Glorie & Bart Kaëll, Mama’s Jasje, Laura Tesoro, , Mentissa, Anouk Matton, Metejoor, Jinho 9, Natalia, en Robin S. Hopelijk was dit de eerste en laatste opname in de gietende regen.

Zomerhit 2023 Robin S

UPDATE:

de tien finalisten, in alfabetische volgorde.

  • Aaron Blommaert– Zonde
  • Bart Kaëll– Wat is jouw geheim?
  • Berre– Kissing Strangers
  • Camille– Rihanna
  • Gustaph– Because of You
  • Maksim– Onder invloed
  • Metejoor– Laat ons een bloem
  • Niels Destadsbader & Kenny B– Liefs voor later
  • Pommelien Thijs– Erop of eronder
  • The Starlings & Ozark Henry– Under Your Spell