...

Marco Schuitmaker in Tien Om Te Zien

Marco Schuitmaker met Engelbewaarder

Marco Schuitmaker was te zien in Tien Om Te Zien met zijn nieuwe single Engelbewaarder. Vrijdagavond kon je op VTM kijken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Tien Om Te Zien’, waar de 24-jarige Marco Schuitmaker zijn monsterhit ‘Engelbewaarder’ voorstelt in zijn Vlaams tv-debuut. Het liedje dat wijlen Pierre Kartner (Vader Abraham) schreef voor Mieke is in de nieuwe versie van Marco een gigantische hit in de Lage Landen, goed voor bijna 30 miljoen Spotify-streams en bijna 6,5 miljoen YouTube-views.

Marco Schuitmaker TOTZ (0)

In Nederland al meer dan 25 weken in de hitlijst

In Nederland staat de song al meer dan 25 weken in de officiële hitlijst, waarvan al meer dan zeven weken op de hoogste plek‘Engelbewaarder’ is op dit moment één van de grootste Nederlandstalige volkshits, die de populariteit benadert van ‘Ik Ga Zwemmen’‘Leef’ en ‘Atje voor de Sfeer’. “Ik heb het nummer per toeval ontdekt, tijdens een weekendje weg. Vooraf stelde ik voor aan m’n vriendin om een platenspeler en wat platen mee te pakken naar de bungalow, en daar zat dus die ‘Engelbewaarder’ bij. Ik mijn hoofd groeide het idee, en de rest is inmiddels geschiedenis”, zegt Marco Schuitmaker enthousiast.

Gert en zoon Viktor Verhulst grote fans

Niet alleen in Nederland, ook in Vlaanderen neemt de ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker alsmaar grotere proporties aan. De song staat al maanden in de Viral 50 van Spotify, waar hij ondertussen al bijna 500.000 keer werd gestreamd. Vader Gert en zoon Viktor Verhulst zijn grote fans en zingen ‘Engelbewaarder’ al weken luidkeels mee tijdens o.a. de opnames van het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’. Met zijn optreden van vrijdagavond in ‘Tien Om Te Zien zet Marco Schuitmaker een grote stap naar het brede publiek.

Marco Schuitmaker TOTZ (1)

Ik hou écht van Vlaanderen

Tijdens de opnames was het voluit genieten en deed het mij een gigantisch plezier als ik zag hoe het Vlaamse publiek al vanaf de eerste repetitie massaal meezong. Dat het liedje ook écht leeft bij jullie merk ik uit de vele filmpjes op sociale media, maar ook tijdens een recent optreden dat ik gaf in Heers. Om 2 uur ’s nachts zat de tent er nog bomvol en werd iedereen gek toen ik ‘Engelbewaarder’ zong. Ik kijk nu al uit naar het vervolg, want ik wil nog meer bij jullie aanwezig zijn. Ik hou écht van Vlaanderen en ben ontzettend dankbaar hoe het publiek mij hier verwelkomt en mij in hun harten heeft gesloten. Prachtig.”

Foto’s: TOTZ.

‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker is nu digitaal beschikbaar. Marco zong het nummer op vrijdag 28 juli 2023 in de eerste aflevering van ‘Tien Om Te Zien’ die om 20u50 op VTM wrtd uitgezonden.