...

Zit beter in je vel dankzij deze ochtendroutines

Zit beter in je vel dankzij deze ochtendroutines

Zit beter in je vel dankzij deze ochtendroutines

Hoe jij aan jouw dag begint, bepaalt voor een groot deel ook het verdere verloop van je dag. Stap je met het verkeerde been uit bed en moet je je haasten om op tijd op school of op je werk te geraken? Dan is de kans groot dat je slecht humeur tijdens de dag nog even zal aanhouden. Een goede ochtendroutine kan je helpen om meer structuur aan te brengen in je dag en om gezonde gewoonten te bevorderen. Heb jij ‘s ochtends nog maar weinig routine? Met deze tips begin je kalm en ontspannen aan je dag en wordt stress verleden tijd!

Sta op tijd op

Misschien ben je echt geen ochtendmens en kan je wel wenen wanneer die wekker ‘s ochtends weer af gaat. Toch loont het de moeite om ruim op tijd op te staan voor je weer naar het werk of naar school moet vertrekken. Wanneer je elke dag op een vast tijdstip op staat, is het makkelijker om een vast slaappatroon te behouden. Bovendien heb je dan lekker veel tijd voor je ochtendroutine en om jezelf klaar te stomen voor de dag. Op die manier kan je rustig aan doen zonder te hoeven rushen en stressen.

Hydrateer je lichaam

Tijdens de nacht krijgt je lichaam geen vocht binnen, sterker nog, het verliest alleen vocht doordat je ook zweet in je slaap. Daarom is het van groot belang om je lichaam goed te hydrateren in de ochtend. Drink een groot glas water om je lichaam te revitaliseren en om je stofwisseling op gang te brengen. Je kan ook een vochtinbrengende crème aanbrengen op je gezicht. Nadat je voldoende water hebt gedronken is het geen probleem om een lekkere kop Lavazza koffie of thee te drinken.

Breng je lichaam in beweging

Je hoeft ‘s ochtends geen marathon te gaan lopen om je lichaam in beweging te brengen. Enkele simpele stretch oefeningen zijn al voldoende om je bloedsomloop te stimuleren en je energieniveau te verhogen. Je kan er ook voor kiezen om te voet of met de fiets naar je werk te gaan. Deze kleine verandering in je ochtendroutine zal ervoor zorgen dat je goed wakker bent vooraleer je aan je dag begint en verkleint de kans op een stijve nek, rug of dergelijke na je nachtrust.

Eet een gezond ontbijt

Neem ‘s ochtends de tijd om een voedzaam en lekker ontbijt te eten. Dit geeft je de nodige energie en voedingsstoffen voor de dag en het is bovendien een heerlijk me-time moment voor je weer in de drukte van het dagelijks leven stapt. Een gezond ontbijt kan bestaan uit fruit, yoghurt, eieren, volkoren granen en dergelijke. Met handige koffiecapsules maak je makkelijk een lekkere cappuccino of latte bij je ontbijt om het helemaal af te maken. Wedden dat je met een smile op je gezicht de deur uit stapt na jouw heerlijk power ontbijt.

Anja via Pixabay