...

Pickx+ brengt Vlaanderen Muziekland terug

Pickx+ programmeert Vlaanderen Muziekland

Pickx+ brengt Vlaanderen Muziekland terug naar Vlaamse huiskamers! Exact 9 jaar na de laatste uitzending is het geliefde Vlaanderen Muziekland helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het muzikale concept waarbij de populairste artiesten van vandaag hun nieuwste en meest gekende hits brengen, maakt deze zomer opnieuw een tour doorheen Vlaanderen. Hosts Katja Retsin en Sverre Denis, die de fakkel van voormalig presentatrice Geena Lisa overnemen, brengen de fine fleur van de Vlaamse muziek deze zomer niet alleen naar een impressionant lijstje steden en gemeenten, maar ook naar de Vlaamse huiskamer.

Pickx+ Katja Retsin en Sverre Denis

Vroeger te zien op Eén

Waar vroeger Vlaanderen Muziekland te zien was op Eén, neemt nu Pickx+, de exclusieve tv-zender van Proximus, de eer op zich om de fantastische optredens uit te zenden. Dendermonde, Kortrijk, Aalst, Lommel, Bilzen, Tienen, Maaseik en Brugge zetten deze zomer alvast hun hart en deuren wagenwijd open voor de grootste Vlaamse artiesten. Op dinsdag 13 juni 2023 was vice-eersteminister Vincent Van Peteghem te gast in Dendermonde, de eerste gaststad van Vlaanderen Muziekland dit seizoen, om er de tour in gang te blazen en de line-up voor 6 juli bekend te maken.

Live

Vlaanderen Muziekland, het zomerse muziekprogramma dat negen jaar geleden voor het laatst plaatsvond, wordt door Proximus Pickx+ van onder het stof gehaald en flink opgeboend. Vanaf juli 2023 trekt de muzikale karavaan opnieuw door Vlaanderen. Hosts Katja Retsin en Sverre Denis strijken neer in  8 steden en gemeenten met nodige zomerse sfeer, ambiance en heerlijke optredens. Per stad of gemeente brengen zo’n 7-tal artiesten hun grootste hits, maar evengoed hun allernieuwste singles. Het gratis evenement verwelkomt graag de inwoners van de gaststad of -gemeente, maar ook alle andere muziekliefhebbers van over geheel Vlaanderen.

Minister Vincent Van Peteghem

Dendermonde, de eerste halte op de tour, werd alvast opgewarmd door vice-eersteminister Vincent Van Peteghem. Op dinsdag 13 juni 2023 lichtte hij tijdens een persconferentie op het stadhuis niet alleen het Vlaanderen Muziekland-concept toe, maar trakteerde de Dendermondenaars meteen op een fantastische line-up om de revival in gang te blazen. Op 6 juli 2023 verwelkomt Dendermonde niemand minder dan The Starlings, Ozark Henry, Sylver, Stan Van Samang, Gers Pardoel, Get Ready!, Cherine en Samson & Marie. De topaffiches die te bewonderen zijn in de andere steden en gemeenten, zijn voorlopig nog geheim, maar wees gerust: -Vlaanderen Muziekland biedt voor ieder wat wils!

Pickx+ Dendermonde

V.l.n.r. Schepen Els Verwaeren, Burgemeester Piet Buyse, Schepen Dirk Abbeloos, minister Vincent Van Peteghem, Katja Retsin (Pickx+), Bruno Verhofstede (Vlaanderen Muziekland), Eerste Schepen Leen Dierick

Foto’s: House Of Entertainment.

Data & Locaties

6/7      Grote Markt, Dendermonde
10/7    Schouwburgplein, Kortrijk
11/7    Grote Markt, Aalst
14/7    Hertog Janplein, Lommel
28/7    Marktplein, Bilzen
24/8    Grote Markt, Tienen
26/8    Marktplein, Maaseik
16/9    Grote Markt, Brugge

Uitzending

Wie fysiek niet aanwezig kan zijn, geen nood. Ook nu zijn de optredens te bewonderen vanuit de huiskamer, waardoor de kijker ook daar op de eerste rij kan meegenieten, -zingen en -dansen op de muziek van de populairste artiesten van het moment. Waar vroeger het muziekprogramma te zien was op Eén, verzorgt nu Pickx+, de exclusieve tv-zender van Proximus, de uitzending. Vanaf donderdag 13 juli 2023 zijn de optredens telkens op donderdag te zien vanaf 21u15, met heruitzendingen op zondag om 12u en 22u15 én dinsdag omstreeks 18u.

Pickx+ Logo Vlaanderen Muziekland