...

Laat de natuur vrij in je interieur

Laat de natuur vrij in je interieur

Vind opnieuw rust: Laat de natuur vrij in je interieur

Anno 2023 leven we in een veeleisende maatschappij. De druk op de mensen is behoorlijk en men moet in elke situatie presteren. Mensen zoeken steeds meer naar kleine geluksmomenten, momenten van rust, ontspanning en gezelligheid. Ons ‘klein gelukje’, ‘a moment of happiness’, zoeken we steeds meer in ons interieur. Waar vroeger alles een strak geheel moest vormen, gaan we nu meer op zoek naar dat tikkeltje natuur in ons interieur

Een nieuwe wind laten waaien door ons interieur

Het strakke, moderne interieur gaat voor vele mensen een tikkeltje naar de achtergrond. Men haalt graag de natuur naar binnen. Je kan de natuur in je interieur halen door het combineren van verschillende kleuren, diktes en soorten stoffen. Decoratiestukken en meubels zijn in deze look geïnspireerd op de natuurlijke vormgevingen die de aarde ons biedt. Dit zien we onder andere terugkomen in de populaire boomstamtafels.

Een look voor elke interieurstijl

Ook de kleuren die we gaan gebruiken binnen deze look doen ons ten alle tijden denken aan al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Zo gaan we gebruikmaken van zachte tinten zoals bruin en beige maar vinden we ook sprekende kleuren terug zoals geel, groen, oranje en rood. En dit in al hun facetten en tinten.

Aardetinten en natuurlijke kleuren kunnen gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen. Bij de Scandinavische interieurstijl, waarbij lichte en zachte kleuren centraal staan, kan men aardetinten ton-sur-ton toevoegen in het interieur. Hierbij kiest men voor een centrale kleur maar gaat men nuances van lichtere en donkerdere tinten combineren. Dit zorgt voor een zeer stijlvol en verrassend interieur. Voor de grotere meubelstukken kan men dan bijvoorbeeld gaan voor een beige zetel als basis en deze verder decoreren met een plaid of kussens in een hardere of zachtere tint.

Wanneer we aan de industriële interieurstijl denken, dan denken we aan robuuste, stoere en donkerdere materialen. Een ideale stijl dus om er dat vleugje natuur aan toe te voegen. Denk maar aan terracotta kleuren gecombineerd met donkerdere tinten bruin en zwarte metalen accenten. Of meubelstukken gemaakt uit houtsoorten met een sterk reliëf. Een plant hier en daar en zo creëer je instant een intieme sfeer die rust en harmonie uitstraalt.

Maar ook bij de strakke moderne look kan je dat vleugje natuur toevoegen. Ga bijvoorbeeld voor bruine eetkamerstoelen in plaats van een strak, wit exemplaar. Kies voor meubelstukken vervaardigd uit riet of bamboe of zorg voor wat extra zachtheid met een hoogpolig tapijt. Hiermee creëer je een mooie balans tussen de strakke meubels en de rustgevende aardse elementen.

Wordt een met de natuur

Wat is er mooier dan de natuur in al zijn facetten? Op onze aarde vinden we oneindig veel materialen en kleuren dat het moeilijk wordt om te kiezen. Dus waarom zouden we niet combineren?

Voor een puur en simpel effect zet je in op lichte en zachte kleuren als basis. Kies bijvoorbeeld een beige zetel, gemaakt uit velours, linnen of een stof met een sterker reliëf, combineer dit met een hoogpolig tapijt. Ga hier gerust voor een kleur zoals terracotta, oker of een groene tint. Een houten vloer kan in deze look ook zeker niet ontbreken.

Werk het geheel af met organische materialen, vormen en kleuren die terugkeren in de decoratie en de rest van het meubilair. Kies bijvoorbeeld voor decoratie in bamboe, rieten manden, meubelstukken in rotan, droogbloemen en kamerplanten. Meubelen vervaardigd uit rotan gaan al zeer lang mee en zijn tegenwoordig ook weer talrijk aanwezig in ons interieur. Het geeft onze aardse look net dat vleugje vintage gevoel. Ook bamboe is eenvoudig toe te voegen aan ons interieur aangezien het eenvoudig te combineren is met andere kleuren en materialen. Met wat decoratie stukken vervaardigd uit bamboe, installeert de natuur zich eenvoudig in jouw huis. Nog een plaid en kussens in een mooie aardetint en jouw zithoek is compleet.

Trek deze stijl door in de rest van je interieur en leef in de natuur, rust na een drukke werkdag gegarandeerd.

Op zoek naar een beige zetel of beige eetkamerstoelen om van daaruit verder te bouwen aan jouw look? Bij ZIT deals kan je een mooi assortiment terug vinden. Steeds met een mooie korting. Tot 80%.