...

podcast-‘Schone Vrouwen’ met Hilde Vautmans

podcast- ‘Schone Vrouwen’ bezoekt Hilde Vautmans

podcast- ‘Schone Vrouwen’ te gast bij Hilde Vautmans in het Europees Parlement. In de afgelopen maanden kregen Hasselts beauty-onderneemster Caroline Rigo (Rigorgeous) en Cynthia Reekmans al heel wat bekende vrouwen over de vloer voor de opnames van hun ‘Schone Vrouwen’-podcast. Zo waren de beautygeheimen, -rituelen en dagdagelijkse bezigheden van onder meer Eveline Hoste, Lynn Wesenbeek en Bieke Ilegems al eerder de onderwerpen van dienst. Voor deze nieuwe, speciale podcastaflevering moesten de dames afzakken naar een heel bijzondere locatie: het Europees Parlement in Brussel.

Podcast Schone Vrouwen

Europees parlementslid Hilde Vautmans

Op uitnodiging van niemand minder dan politica Hilde Vautmans (Open VLD) kregen Caroline en Cynthia een rondleiding in het immense gebouw en kregen de unieke kans om daar een ‘Schone Vrouwen’-aflevering op te nemen. Hoe het gesprek verliep met het Europees parlementslid, is te beluisteren via: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. De Limburgse Hilde Vautmans (51) is één van de 705 Europese parlementsleden en blijft met haar sterke visie, vastberadenheid en passie voor de hervorming van Europa een invloedrijke stem in de politiek. Onder het motto ‘Renew Europe’ strijdt ze steevast, op haar hoge hakken, voor waar ze in gelooft.

Goede onderhandelaar in moeilijke dossiers

Ik ben een goede onderhandelaar in moeilijke dossiers. Ik volg buitenlands beleid, zeer actueel nu door de oorlog in Oekraïne, maar ook de commissie landbouw. Dat is dan weer heel belangrijk voor Sint-Truiden en de Limburgse boeren, want ik wil de boerenstiel laten overleven. Er verdwijnen, weliswaar op Europees niveau, maar liefst 1000 boeren per dag. Ik zet me ook in voor de strijd tegen kinderporno en pedofielenhandboeken. Dat laatste is al verboden in Duitsland, België en binnenkort ook Nederland en ik vecht nu voor een Europees verbod”, klinkt het bij Hilde.

Podcast Hilde Vautmans Europees Parlement

Strijdvaardige politica

De strijdvaardige politica vertelt in de 35 minuten durende aflevering wel hoe ze als jonge ambitieuze dame niet meteen een duidelijke richting uitging: “Eerst wou ik dierenarts worden. Ik ben opgegroeid tussen de koeien en paarden, en ik wou voor hen zorgen. Dat bloed en die naalden deden me snel van gedachten veranderen. Dan dacht ik: ik word actrice, maar ik kon absoluut niet zingen en dat was toen nog wel echt nodig. Uiteindelijk heb ik een heel brede studierichting gekozen: politieke en sociale wetenschappen, en nadien nog criminologie en gerechtelijke geneeskunde.

Deed stage bij Free Clinic in Antwerpen

Ik deed stage bij Free Clinic in Antwerpen, waar ik werkte met seropositieve prostituees en ik dacht heel ideologisch dat ik veel mensen kon helpen. Ik droeg toen zelf nog legerbotinnen en had dreadlocks. Mijn nonkel, die toen actief was in de politiek, zei toen ‘Als gij met uw grote mond in de politiek stapt, kunt ge met één goede wet tien miljoen Belgen helpen’, en dat is wel blijven hangen. Ik heb het geprobeerd en ben sindsdien nog geen dag tegen mijn zin gaan werken. Waar het beautyduo Caroline Rigo en Cynthia Reekmans zijn, is schoonheid, mode en make-up nooit ver weg.

Podcast Hilde Vautmans aan Tafel

Een kleurrijk mode-icoon

Mevrouw Vautmans, zelf ook een kleurrijk mode-icoon en fervent make-upgebruikster, heeft voor zichzelf een duidelijke regel opgelegd en zal dus nooit zonder haar typische high heels te spotten zijn in het parlementsgebouw. Zelf ondervond ze al dat wanneer ze een speech geeft, het publiek soms aandachtiger de outfit bekijkt, dan luistert naar de inhoud. “Ik vind uiterlijk echt belangrijk, omdat een verzorgd voorkomen een boodschap kracht kan bijzetten. Maar ik ben natuurlijk een echte boerendochter met een ‘what you see is what you get’-mentaliteit. Met mijn oude kleren en paardrijlaarzen galopperen door de velden is nog steeds het meest gelukzalige gevoel voor mij”, vertelt ze.

Welke beautygeheimen en -rituelen de Europese politica nog uit de doeken doet is te horen vanaf nu via: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen.