...

De Radio2 Parkies in Blankenberge

De Radio2 Parkies in Parc De Craene

De Radio2 Parkies-concerten komen deze zomer opnieuw naar Blankenberge. Deze zomer kan je in Blankenberge op 8 woensdagavonden naar de gratis Radio2 Parkies-concerten met o.a. MAKSIM, Karen Damen, Gustaph, Margriet en Celien Hermans, Günther Neefs en de 80’s coverband Topguns (met Sean Dhondt).Op acht woensdagavonden in juli en augustus kan op Parc De Craene in Blankenberge terecht voor de 32ste gratis Radio 2 Parkies-concerten. De bijzondere festivalsetting, omgeven door groen, op een unieke locatie in de buurt, opent al om 19u00, zodat iedereen verspreid kan instromen voor een tof plekje op het terrein, een hapje en een drankje. Naast een inloopprogramma, staan ook alle artiesten met hun muzikanten op het podium. Op woensdag 5 juli opent Karen Damen de avond met een voorsmaakje van haar nieuwe ‘One Woman Show’.

De Radio2 parkies Karen Damen

Topguns is de nieuwste band rond zanger Sean Dhondt

Aansluitend is het de beurt aan Topguns, dat het publiek meepakt op een nostalgische muzikale trip naar de 80’s. Topguns is de nieuwste band rond zanger Sean Dhondt, Karen Damen’s echtgenoot en drummer Anthony Van der Wee, en gitarist John Miles Jr. (zoon van). Het zijn de eerste optredens van deze nieuwe band op de Radio2 Parkies-concerten, met ervaren en gelijkgestemde zielen. Ze zullen het publiek voluit laten meezingen met de pure 80’s-classics van o.a. Phil Collins, Bruce Springsteen, Simple Minds, INXS e.v.a. Op 12 juli komt onze Eurovisiesongfestival-revelatie Gustaph langs, die met zijn ‘Because of You’recent 7de werd in Liverpool. Gustaph laat het publiek maar wat graag meegenieten van zijn unieke, veelzijdige stemgeluid. Stilstaan is geen optie, want deze kerel heeft zoveel talent dat hij werkelijk iedereen aan het dansen brengt.

Sean Dhondt (Topguns)

De veelzijdige MAKSIM

Op 19 juli speelt de veelzijdige MAKSIM, die als ‘Vincent’ in de populaire Ketnet-serie #LikeMe bekend werd bij het grote publiek. Met zijn succesvolle debuutalbum ‘MAKSIM’ heeft hij heel wat stappen voorwaarts gezet en in afwachting van de opvolger, scoorde hij zopas nog een hit met zijn nieuwste single ‘Onder Invloed’. Met ‘Lekker blijven hangen’ won Margriet Hermans vorig jaar de Zomerhit, iets wat ze dit jaar letterlijk neemt, want samen met haar muzikanten en dochter Celien is ze op 26 juli opnieuw van de partij. Zanger Peter Van Laet zingt op 2 augustus 2023 de grootste hits van Mama’s Jasje. Een week later, op woensdagavond 9 augustus zijn Cocojr. en Sandrine  met Truephonic te gast zijn. Truephonic brengt een mix van Urban, Pop, Dance, Electro en R&B, verpakt in nummers die iedereen kent en gebracht door de twee topartiesten. Met een uitgebreide tournee nam Sir Elton John afscheid van zijn publiek als live artiest.

De Parkies Margriet en Celien Hermans

Günther Neefs sluit op 23 augustus

Dankzij The Rocket Guy, de band rond zanger Guy Harris, leven de onsterfelijke klassiekers van dé onbetwistbare Britse glamourkoning van de rockpiano verder op het podium en die brengen zij op 16 augustus. The Rocket Guy laat je lekker meegenieten van het schitterende repertoire van de excentrieke, iconische Britse wereldartiest. ‘i’m Still Standing Standing’‘Rocket Man’, ‘Your Song’ en nog veel meer hits passeren de revue. Günther Neefs sluit op 23 augustus de Radio2 Parkies-concerten af in De Haan. In ‘Liefde voor Muziek’ is Günther Neefs, zoon van de iconische Louis, dit seizoen één van de absolute smaakmakers. De voorbije jaren bracht Günther 15 gevarieerde Nederlands- en Engelstalige albums uit, waarvan er enkelen werden bekroond met goud en platina. Uit dat repertoire, aangevuld met nummers uit zijn aankomende nieuwe  album ‘De kracht van muziek’, is hij met zijn 3-Band de perfecte afsluiter van de Radio2 Parkies-concerten en een mooie zomer.

 De Radio2 Parkies Günther Neefs (blauw pak)

Foto’s: House Of Entertainment.

Op 19 locaties kan je deze zomer terecht voor de Radio 2 Parkies-concerten, goed voor 137 gratis concerten, die worden uitgevoerd door 17 artiesten. Een record. Meer info, de complete line-up en locaties vind je op www.parkies.be