...

McMay – Never-ending Holiday

McMay is een begenadigd songwriter

McMay, artiestennaam van ervaren en begenadigd songwriter Frank De Mey, schreef deze song in maart 2022 na het bijwonen van een tribute concert van Woodhouse, een covergroep die enkel songs van Crowded House brengt. Anticiperend op een nieuwe vakantie op de vertrouwde locatie in het wondermooie Lötschental, een bergdal in Zwitserland, kwamen zowel de melodie als de tekst vlot en spontaan aan de oppervlakte.

McMay Never-Ending Holiday

“With all the strength I’ve found
I feel a common ground
Far beyond our so called
Self-control”

“Dreaming of the recent past
Though it wasn’t meant to last
An amazing destination
What a blast”

De magische chemistry

Deze song, over de magische chemistry en verbondenheid in de meest bevredigende liefdesrelaties, geeft iedereen bij het beluisteren instant een goed gevoel. ‘Never-ending holiday’ is een zeer toegankelijke en melodieuze ‘feel good’ song in de sfeer van ‘Weather with you’ met een uitgesproken hitpotentieel door een sterk en meezingbaar refrein, een heerlijke 12 string gitaar die 2 partijen boven elkaar legt.

Muzikanten uit zijn bescheiden netwerk

Straffe percussie, een zingende basgitaar en zalige backing vocals van het vrouwelijke genre uitmondend in een climax met een laatste noot voor de immer subtiele Rhodes piano Voor deze productie werkte Frank zoals steeds enthousiast samen met zijn vriend en producer Ronald Vanhuffel, engineer Michel ‘Shelle’ Dierickx en diverse enthousiaste professionele – en dus niet de minste – muzikanten uit zijn bescheiden netwerk:

Frank De Mey : lead & backing vocals – all acoustic (3) guitars    
Karen Yperman, Patsy Verfaillie & Elisabeth-Laura De Mey: very female backing vocals
Marc Bonne : drums
Vincent Pierins : bass
Eric Melaerts : electric guitar
Peter Bauwens : keyboards

Leuk weetje: de naam McMay (pronounced as ‘McCartney’ and ‘McDonald’ wat de aanzet betreft) is een woordspeling die verwijst naar de inspirerende impact van zijn favoriete Beatle en de voor hem beste songwriter en performer aller tijden: ‘Sir Paul’.
Tegelijk is het tweede luik ‘May’ de geboortemaand van Frank en leunt ‘May’ ook nauw aan bij ‘Mey’ uit zijn familienaam.

“Never-ending Holiday” is na “Reflection” de tweede single van McMay’s later dit jaar te verschijnen album “Precious Memories“.

‘Never-ending Holiday’, de nieuwe single van McMay, kan u vanaf 5 mei beluisteren op alle grote streamingplatformen.