...

Zita (16) ontvangt award van Flemming

ZITA (‘The Voice Kids’)

Zita (16) ontvangt van FLEMMING een award voor 1 miljoen streams!Een concertavond bij FLEMMING (‘Amsterdam’, ‘Automatisch‘) draaide het afgelopen weekend verrassend uit voor Zita Paulussen. De filmpjes van de 16-jarige, die haar muziek uitbrengt als ZITA, zijn op TikTok goed voor 60 miljoen views en bijna 8 miljoen TikTok-likes. Twee keer nam de Genkse deel aan ‘The Voice Kids’: op haar 7de en haar 14de. Na haar laatste deelname werd ze via sociale media overspoeld met de vraag naar haar versie van ‘Dancing In The Sky’(Dani and Lizzy). Die kwam in juni uit en is ondertussen goed voor méér dan 1 miljoen Spotify-streams, waar ZITA onverwacht een speciale award voor kreeg uit handen van FLEMMING. Aanstaande vrijdag verschijnt haar nieuwe single ‘Arcade’, haar eigen versie van de Duncan Lauwrence-song.

Zita & Flemming

Nederlandse hitmachine FLEMMING

Die zag ik even niet aankomen”, zei Zita Paulussen compleet overdonderd toen ze afgelopen weekend backstage een award voor meer dan 1 miljoen digitale streams kreeg uit handen van de Nederlandse hitmachine FLEMMING. “Ik kwam naar dit concert, omdat het de eerste keer was dat FLEMMING met zijn liveband zo’n groot soloconcert gaf in Vlaanderen. Ik was benieuwd hoe ‘Amsterdam’ ging klinken, maar net als de rest van zijn repertoire is het toppie”, zegt ZITA met een brede glimlach. “De mensen van House of Entertainment, die dit concert organiseren, hadden me na afloop meegevraagd voor een ontmoeting met de artiest. Laten we zeggen dat ik gezond nerveus was (haha), maar ik had nooit durven denken dat hij mij een award voor 1 miljoen digitale streams van ‘Dancing In The Sky’ ging uitreiken. Dat is echt wel een nieuwe mijlpaal voor mij en het stopt niet, want na België, Nederland en Amerika is de song nu aan een stevige opmars bezig in Duitsland. Ik heb net nog even gekeken en we zitten ondertussen boven de kaap van de 2 miljoen Spotify-streams. Ongelofelijk, maar zo hard gaat het nog steeds.

Met dank aan vrouw van stervoetballer Frenkie De jong

Het virale succes van ZITA haar bekroonde single heeft ze misschien ook wel voor een stukje te danken aan Mikky Kiemeney, de vrouw van FC Barcelona-stervoetballer Frenkie De Jong. “Toen zij het nummer op haar Instagram-stories deelde met haar meer dan 1,5 miljoen volgers, zagen we de views en streams op al mijn socialemediaplatformen immens stijgen. De komende maanden worden spannend, want we hebben nieuwe songs opgenomen. Aanstaande vrijdag 31 maart 2023 komt mijn versie uit van ‘Arcade’, de hit van Duncan Laurence. Wie wil kan hem nu al pre-saven. We hebben er een aangepaste video bijgemaakt voor op de socials. Ik ben heel blij dat ik al deze kansen krijg en dat ik het ook allemaal kan combineren met mijn studies”, zegt ZITA.

Foto: House Of Entertainment.