...

Geef jouw woonkamer en eetkamer een nieuwe look!

Geef jouw woonkamer en eetkamer een nieuwe look dining-room-g22143e3b9_1280

Geef jouw woonkamer en eetkamer een nieuwe look!

De woon- en eetkamer zijn belangrijke ruimtes in jouw huis waar je veel tijd doorbrengt en waar je gasten ontvangt. Het is dus essentieel dat deze kamers er goed uitzien en praktisch ingericht zijn. Heb je het gevoel dat je woon- en eetkamer een make-over nodig hebben? In dit artikel vind je tips over hoe je jouw woon- en eetkamer kunt vernieuwen en hoe je beide kamers met elkaar kan verbinden om de ruimte (optisch) te vergroten.

Creëer een centraal punt

Een goede manier om de woonkamer en eetkamer met elkaar te verbinden, is door een centraal punt te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een mooie eettafel zijn die zowel functioneel als decoratief is. Zo’n grote houten kloostertafel met een bank aan de ene kant en stoelen aan de andere kant, is een eyecatcher in een landelijk interieur. Het is belangrijk om een eettafel te kopen die bij past bij de rest van het interieur en de stijl van de woning.

Speel met kleur en materiaal

Een andere manier om de woonkamer en eetkamer met elkaar te verbinden, is door te spelen met kleur en materiaal. Als je de twee kamers op dezelfde manier inricht, ontstaat er een harmonieus geheel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dezelfde kleur op de muur, of hetzelfde materiaal voor de vloer. Ook het gebruik van dezelfde stoffen, zoals dezelfde gordijnen of kussens, kan helpen om de kamers met elkaar te verbinden.

Plaats planten in beide kamers

Planten zijn een geweldige manier om een dynamische uitstraling te geven aan jouw woon- en eetkamer. Planten geven niet alleen kleur aan de kamers, maar ze zorgen ook voor een gezonde lucht en ze kunnen stress verminderen. Plaats verschillende soorten planten in beide kamers en kies planten die passen bij de stijl van jouw interieur. Grotere planten plaats op de grond, kleinere planten horen op de tafel of vensterbank.

Voeg een industrieel element toe

Baadt je huis in een stoere, industriële sfeer dan kan een industriële kast een mooie toevoeging zijn in de woonkamer. Ook in de eetkamer kan een industrieel element goed tot zijn recht komen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een stoere lamp of een robuuste eettafel met een metalen onderstel.