...

Minerva Veur Altijd” in het het Fakkeltheater

“Minerva Veur Altijd” opvolger van “Viva Minerva”

“Minerva Veur Altijd” in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Hans Peter Janssens vervoegt deze bestaande sterrencast met Carry Goossens, Marilou Mermans, Luc Verhoeven, Erik Goris en Linda De Ridder. Op 30 juni gaat de swingende zomerkomedie “MINERVA VEUR ALTIJD” in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef, speciaal voor theaterproductiehuis Het Achterland, een vervolg op de succesvolle zomerkomedie “VIVA MINERVA” die in 2016 zorgde voor een schitterende entree van Het Achterland in de Vlaamse theaterkomediewereld. Ook deze keer zullen topacteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Erik Goris, Linda De Ridder en Luc Verhoeven garant staan voor een harverwarmende prestatie op de scène. Bovendien bedacht Jeroen Maes een heerlijk, nieuw “retro” verhaal met al op zijn minst één opvallende nieuwkomer – of zullen we het een indringer noemen – want de komst van het Westvlaamse personage Pol De Schepper is op zijn minst opvallend te noemen.

Minerva Veur altijd

Musicalicoon Hans Peter Janssens

Niemand minder dan musicalicoon Hans Peter Janssens zal deze rol vertolken.  “MINERVA VEUR ALTIJD” is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater van 30 juni tot en met tot en met 13 augustus 2023. Info en tickets: www.fakkeltheater.be. Het stuk is opnieuw een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva! De gezellige radiozender op het Antwerpse Linkeroever draait de heerlijkste crooners in een opperst gezellige sfeer. Acteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Erik Goris en Hans Peter Janssens kijken er al naar uit om deze zomer hun radiostudio op te slaan in het Fakkeltheater. In deze heerlijke nostalgische komedie dompelen we u terug onder in de wereld van Radio Minerva, dé seniorenradio van ‘t Stad. De vaste presentatoren zijn uiteraard terug van de partij. Richard Tielemans presenteert nog steeds ‘For Ever Green’ en de babbelzieke poetsvrouw Ivette heeft intussen grote baas Mon kunnen overtuigen voor haar eigen kookprogramma: ‘Ivette in de kitchenette’!

Verre neef uit Zeebrugge

Maar of dat nu zo een goed idee is… Eddy De Keyser van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ krijgt vrij onverwacht nieuws van zijn verre neef uit Zeebrugge, een visser die zijn netten aan de haak gehangen heeft en wel eens op de presentatorstoel wil gaan zitten. Dat lijkt echter niet zijn sterkste kant maar gelukkig heeft hij wel andere talenten, want Nicole – Eddy’s vrouw – valt alvast als een blok voor de man. Daarbovenop vertoont de radiostudio ernstige mankementen en als de gecontacteerde vaklui niet komen opdagen, wordt er beroep gedaan op een Poolse vakman. Wanneer die verschijnt vallen de monden open, van een verrassing gesproken! Al deze heerlijke verwikkelingen worden doorspekt met evergreens, oldies en crooners: de hoofdingrediënten van Radio Minerva.‘Minerva veur altijd’ is een vervolg op het succesvolle ‘Viva Minerva’ dat een aantal zomers geleden volle zalen trok in het Antwerpse Fakkeltheater.

Minerva Veur Altijd

Tickets en Info:

MINERVA VEUR ALTIJD  is een productie van vzw Het Achterland
www.hetachterland.be

Van: vzw Het Achterland
Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Carry Goossens – Marilou Mermans – Linda De Ridder – Luc Verhoeven – Erik Goris – Hans Peter Janssens

Deze voorstelling speelt van 30 juni tot en met 13 augustus in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

TICKETS
Tickets zijn vanaf 1 maart te reserveren via www.fakkeltheater.be .
De tickets kunnen ook telefonisch besteld worden op 070/246 036